Üniversitemizde e-imzalı Diploma Dönemi

Dijital değişim ve dönüşüm, her geçen gün kamu kurum ve kuruluşları ile her ölçekten işletmeler için bir tercih olmaktan çıkıp, zorunluluk hâline geliyor. Bu dijital değişim ve dönüşüm sürecinin bir parçası olarak hayata geçirilen Elektronik Bilgi Yönetim Sistemi (EBYS) ile bu yıl mezun olan öğrencilerimize e-diplomaları verilmeye başlandı.

 

Öğrencilerimiz Bir Gün İçerisinde Diplomalarını Alıyorlar

 

e-imzalı diploma hakkında bilgi veren Öğrenci İşleri Daire Başkanı Adnan Taşkın, “Bu yıl mezun olan öğrencilerimize e-imzalı diplomalarını vermeye başladık. Verdiğimiz diplomanın içeriğinin Türkçe ve İngilizce olarak iki dilde olması öğrencilerimize büyük avantaj sağlamaktadır. Özellikle yurt dışına çıkacak öğrencilerimiz için bu uygulama büyük bir kolaylık getirecek. Diplomalarımızın veriliş ve basım aşamalarından bahsedecek olursak, mezun olan öğrencilere ait bilgiler önce Öğrenci İşleri Mezun Öğrenci Ofisi’ne düşüyor. Mezun Öğrenci Ofisi bu bilgileri tarayıp bilgileri çıkardıktan sonra mezun öğrenci bilgileri Diploma Ofisimize düşmektedir. Diploma Ofisi mezun öğrencilerin bilgilerini son olarak kontrol ettikten sonra diplomaların yazım aşamasına geçilmektedir. Diplomalar yazıldıktan sonra elektronik sistemden ilgili dekan veya müdürün imzasına düşüyor. Sistem üzerinden ilgili dekanlar veya müdürler imzaladıktan sonra Rektör Hocamıza düşüyor. Rektör Hocamız da imzaladıktan sonra “diplomanız hazır” şeklinde öğrencilerimize mesaj gönderilmektedir. Bu mesajı alan öğrenci a ynı gün içerisinde diplomasını alabilmektedir. e-imzalı diplomalarımız sayesinde öğrencilerimiz bir gün içerisinde memleketlerine gitmeden diplomalarını almış oluyorlar. Daha önceki uygulamamızda öğrencilere geçici mezuniyet belgesi veriyorduk, bundan dolayı öğrencilerin birçoğu diplomasını almaya gelmiyordu. 1980’li yıllardan beri hâlen elimizde çok sayıda diploma var. e-imzalı diploma sayesinde diploma bekletme olayı da bitti.” dedi.

 

Diplomalarımız Artık Daha Güvenli

 

 

Öğrenci İşleri Daire Başkanı Adnan Taşkın konuşmasının devamında, “Verdiğimiz diplomaların üzerinde bulunan kare kodda diplomanın veriliş tarihi, diplomanın sayısı bulunmaktadır. Herhangi bir kurum veya kişi diploma üzerindeki kare kodu okutarak diploma hakkında bilgi sahibi olabiliyor. Kare kod uygulamasından dolayı da sahte diploma olayı da önlenmiş olacaktır. Ayrıca diplomamızda filigran ve hologram mevcuttur. Filigran ve hologram sayesinde diplomalarımız daha da güvenli hâle geldi. Güvenli ve hızlı diploma üreten bu e-imzalı diploma uygulamasını başlatan sayılı üniversiteler arasındayız.” ifadelerini kullandı.

 

 

Teknoloji Fakültesi Mekatronik Mühendisliği Bölümü’nden bu yıl mezun olan ve e-imzalı diplomasını ilk olarak alan öğrencilerden olan Serdar Zengin, “Önceden diplomaları almak için beş altı ay gibi bir süre beklemek zorunda kalıyorduk. e-imzalı diploma sayesinde bir gün gibi kısa bir süre zarfında diplomamızı aldık. Bu uygulama çok güzel olmuş. 28 Haziran 2018 itibarıyla notlarım sisteme girilerek mezun oldum. Bir gün sonrasında e-imzalı diplomamı aldım. Diplomalarımızın tasarımı da çok güzel olmuş, çok beğendim. Diplomamı alırken Üniversiteyle ilişki kesme işlemleri beş dakika gibi kısa bir zamanda halledildi. Onun akabinde diplomamız verildi. Önceden diplomalarımız sadece Türkçe olarak basılıyordu, şimdi hem Türkçe hem de İngilizce olarak basılıyor. Diplomalarımızın hem Türkçe hem İngilizce yazılması bizim için bir avantajdır. Yurt dışına çıktığımızda da bize büyük artısı olacaktır.” dedi.



Haber Tarihi : 06.07.2018

AYLARA GÖRE HABERLER