Rektörümüz Kütüphaneler Haftası Açılış Programı’na Katıldı

54. Kütüphaneler Haftası ilimizde birtakım etkinliklerle kutlandı.

 

İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü’nce Şems-i Sivasî İl Halk Kütüphanesi'nde gerçekleştirilen programa Vali Davut Gül, Rektörümüz Prof. Dr. Alim Yıldız, Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Özaydın, il protokol üyeleri ile öğrenciler katıldı.

 

Programda konuşan Rektörümüz Prof. Dr. Alim Yıldız, “Kitap üzerine söylenecek o kadar şey var ki. Kültürümüzü oluşturan, medeniyetimizi oluşturan araçların başında kitap gelir ve bu kitaplar sayesinde kültürümüzü, medeniyetimizi genç nesillere aktarırız. Sivas bu açıdan önemli bir şehirdir. Sivas; doğuyu batıya, kuzeyi güneye bağlayan yollar üstünde olduğu içindir ki tarih boyunca çok sayıda ilim adamı Sivas’a gelmiştir. Şu anda dört tane medresemiz var. Bu medreselerde sürekli olarak kitaplar yazılmıştır. Biz burada yazılan kitapları görüyoruz. Sivas içerisinde daha önceden kurulmuş kütüphaneler var. Sivas’ta özellikle tekkelerin kütüphaneleri var. Örneğin Şems-i Sivasî ailesinden kalan o kadar değerli eserler var. Ben isterim ki, biz bu eserleri Sivas’a kazandıralım. Şu anda Süleymaniye Kütüphanesi’nde iki yüz kadar mecmua, binlerce kitap ve hepsi birbirinden değerli. Sarı Hatipzadeler ailesinden Numan Efendi’nin burada kurmuş olduğu kütüphane çok önemlidir. Ziya Bey Kütüphanesi Türkiye’de yapılan ender kütüphanelerden birisidir. Burada da önemli eserlerimiz var. Ben bu vesile ile öğrenci kardeşlerime şunları söylemek istiyorum, mutlaka her gün on beş yirmi sayfa kitap okuyun, ancak okumakla bir yere varırız. Servet sahibi insanlar var. Bu servet sahibi insanlar servetlerini korumak için bekçi tutarlar. Bilgi insanı koruyan şeydir. Siz diğer arkadaşlarınızdan ancak bilgi ile ayrılırsınız ve bilgili insanlar her yerde aranan insanlardır.” ifadelerini kullandı.

 

Konuşmaların ardından katılımcılar 54. Kütüphaneler Haftası kapsamında Kâzım Karabekir Paşa Ortaokulu tarafından hazırlanan Deyimler ve Atasözleri Resim Sergisi’nin açılışı gerçekleştirdi.

 



Haber Tarihi : 29.03.2018

AYLARA GÖRE HABERLER