Öğrenciler ile Genç Medyacılar Buluştu

Sivas’ta faaliyet gösteren basın mensupları ile İletişim Fakültesi öğrencilerinin buluştuğu "Öğrenciler ile Genç Medyacılar Buluşuyor" programı gerçekleştirildi. 

Üniversitemiz Turizm Fakültesi Mihmandar Otel'de düzenlenen açılış programına; Rektörümüz Prof. Dr. Alim Yıldız, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hilmi Ataseven, İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Cemal Ağırman, Basın İlan Kurumu İl Müdürü Sabri Karakaya ile ilimizde görev yapan basın mensupları katıldı.

Rektörümüz Prof. Dr. Alim Yıldız programda yaptığı konuşmada, İletişim Fakültesi'nde okuyan öğrencilerin alanda tecrübe kazanmaları gerektiğini, bu sebeple bu programı düzenleyerek öğrencilerimizin muhabirlerin tecrübelerinden faydalanmasını arzu ettiklerini ifade ederek, “İletişim Fakültesinden (Radyo, Televizyon ve Sinema, Gazetecilik Bölümlerinden) mezun olan öğrencilerimiz okullarını bitirdikten sonra medyanın içerisine girecekler. Elbette teorik dersler önemli ama pratiği de bilme gerekiyor. Bizim üniversite olarak düşündüğümüz şeylerden birisi şu; 7+1 sistemini getirmek istiyoruz. Yani öğrencilerimiz dört yıllık bir fakülteden mezun olduğunda üç buçuk yıl yedi dönem teorik derslerini alsınlar ama bir dönem de işin içerisinde pratiğini öğrenmeye yönelik bir eğitim alsınlar. Böyle olunca da fakülteyi bitirdikleri anda zaten bir referansları olacak. Bir de işin içerisine girmiş olacaklar. Şununla çok karşılaşıyoruz; ‘sanayiye gittiğimizde Mühendislik Fakültesi öğrencisi cihazları tanımıyor’. Çünkü sadece teorik ders görmüşler. Cumhuriyet Meslek Yüksekokulunda bir programda staj başladı. Biz bunu tüm bölümlere yayalım istiyoruz. Çünkü meslek yüksekokullarındaki amaç biraz ara eleman sağlamak.” dedi.

Üniversite yönetimi olarak halkımızı bilgilendirmek üzere faaliyet gösteren gazetecilerin her zaman arkasında olduklarını vurgulayan Rektörümüz Prof. Dr. Alim Yıldız, öğrenciler ile sahada çalışan gazetecileri sık sık bir araya getireceklerini aktardı.

Rektörümüz Prof. Dr. Alim Yıldız, üniversite ve şehri buluşturarak daha verimli çalışmalar yapmak istediklerini ve üniversitemizde eğitim gören yaklaşık 60 bin öğrencinin eğitim ve öğretim kalitesini arttırıcı çalışmalar yapıldığını ve öğrencilerimizin Sivas'ta rahat yaşamaları için ellerinden geleni yaptıklarını sözlerine ekledi.

Açılış programının ardından İletişim Fakültesi Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen söyleşilerde basın mensupları sektörde edindikleri tecrübeleri öğrencilerle paylaştı.
 



Haber Tarihi : 31.12.2018

AYLARA GÖRE HABERLER