Diş Hekimliği Fakültesinde Türk İşaret Dili Eğitimi

Üniversitemiz Engelliler Birimi (CENGEL) ve Sivas İl Millî Eğitim Müdürlüğü iş birliği ile Diş Hekimliği Fakültesi idari personeline yönelik olarak Türk işaret dili eğitimi verilmeye başlandı.

Personelimizin engelli personel ve öğrencilerle iletişimini kolaylaştırmak, engellilerin iş hayatında sıkıntı yaşamamaları adına yapılan örnek eğitim çalışmasına Rektörümüz Prof. Dr. Alim Yıldız, Millî Eğitim Müdürü Mustafa Altınsoy, Rektör Danışmanı ve CENGEL Sorumlusu Prof. Dr. Recep Toparlı, Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İhsan Hubbezoğlu, Rektör Danışmanı Yrd. Doç. Dr. Oğuzhan Görler, Halk Eğitim Merkezi Müdürü Tuncay Baral ile kursiyerler katıldı.

Programın açış konuşmasını yapan Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İhsan Hubbezoğlu, “Fakültemizde çalışan idari personelimize Üniversitemiz CENGEL birimi tarafından Türk işaret dili eğitimi verilecek, başta Rektörümüz Prof. Dr. Alim Yıldız olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.” dedi.

Prof. Hubbezoğlu’ndan sonra söz alan Rektör Danışmanımız, CENGEL Birimi sorumlusu Prof. Dr. Recep Toparlı işaret dilinin öneminden bahsederek, “Engelli kardeşlerimize acımayalım, onlar acınacak durumda değiller. Sadece desteğe ihtiyaçları var. Sizler de bu eğitimi tamamladıktan sonra engelli kardeşlerimize bir nebze de olsa destek olacaksınız. Rektörümüz Prof. Dr. Alim Yıldız Hocama göreve geldiği günden bugüne engellilere vermiş oldukları desteklerden ötürü teşekkür ediyorum. Aynı zamanda eğitimlerde bizleri yalnız bırakmayan Millî Eğitim Müdürümüz Mustafa Altınsoy’a da teşekkür ederim.” diye konuştu.

Milli Eğitim Müdürü Mustafa Altınsoy ise konuşmasında, “Sivas’ta engellilerin dedesi olan Recep Toparlı Hocamın, bizleri böylesi hayırlı işlere vesile etmesinden oldukça mutluyuz. Bizler engelli kardeşlerimizin yanındayız. Emeği geçen herkese teşekkürlerimi sunuyorum.” ifadelerini kullandı.

Son olarak konuşan Rektörümüz Prof. Dr. Alim Yıldız “İlk göreve geldiğimizde Türkiye’de 3 milyondan fazla engelli olduğunu öğrendik. Engelli kardeşlerimiz için neler yapabiliriz diye düşündük. İlk olarak CENGEL birimini kurduk ve Recep Toparlı Hocamızı bu birimden sorumlu yaptık. Bugüne geldiğimizde ise engelli kardeşlerimiz için birçok çalışma yaptık.” diyerek yapılan çalışmalar hakkında katılımcılara bilgi verdi.

Diş Hekimliği Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen ve yaklaşık 15 idari personelin katıldığı işaret dili eğitimine eğitmen Mustafa Epik tarafında verilen ilk ders ile başladı.

 



Haber Tarihi : 10.10.2017

AYLARA GÖRE HABERLER