Rektörümüzün Yeni Yıl Mesajı

 

Rektörümüz Prof. Dr. Alim Yıldız'ın Yeni Yıl Mesajı

Cumhuriyet Üniversitesi olarak 2017 yılında bilimsel, sosyal ve kültürel alanda birçok başarılı çalışma yaptık. Genelde ülkemize, özelde ise Sultanşehir Sivasımıza faydalı projeler üretebilen ve toplumsal duyarlılığı yüksek bireyler yetiştiren Üniversite olmak için gayret sarf ettik.

Yaptığımız bu çalışmalar sonunda ülkemizin köklü üniversitelerinden olan Cumhuriyet Üniversitemizin fiziki açıdan güzelleşmesi, öğrencilerimizin ve çalışanlarımızın layık olduğu görünüme kavuşması için tabiri caizse 2017 yılında yerleşkemizin her tarafını şantiyeye çevirdik ve Allah’a hamd olsun ekibimle birlikte planladığımız çalışmaları tamamlamanın mutluluğunu yaşıyoruz.

Diğer taraftan öğrenci odaklı yaptığımız çalışmaların neticesinde, bir yılda Üniversitemiz başarı sıralamasında 7 ila 11 basamak yükselerek öğrencilerin tercih ettikleri üniversiteler arasında hak ettiği yerini bulmuş ve öğrenci memnuniyeti bakımından da 11 sıra birden yükselmiştir. İnşallah bu başarıyı önümüzdeki yıl daha da artırarak devam ettireceğiz. 

2017 yılında birçok bilimsel sempozyum ve çalıştay yaparak ülkemiz gündemi ile ilgili önemli hususlara dikkat çekmeye çalıştık. 

Dünyamızın dört bir yanında devam eden savaş, terör ve şiddet tüm insanlığı etkiliyor. Maalesef son yıllarda Müslüman kardeşlerimiz büyük zulümlere maruz kalıyor. Biz ülke olarak daima haklının ve mazlumun yanında olduk ve olmaya da devam edeceğiz. 
 
2018 yılının ülkemiz, milletimiz ve tüm insanlık için hayırlı olmasını diliyorum. Ülkemizde ve tüm dünyada, barışa, dostluğa, kardeşliğe ve dayanışmaya vesile olmasını; akademisyenlerimize, idari çalışanlarımıza ve öğrencilerimize başarılar getirmesini Cenab-ı Hak’tan niyaz ediyorum.

Geleceğimizi oluşturacak her bir günümüzün bir önceki günümüzden daha güzel, isteklerimize uygun ve insanlarımızı mutlu etmesi temennilerimle muhabbetlerimi sunuyorum.
 
Prof. Dr. Alim Yıldız
Rektör
                                 
                                                                    



Haber Tarihi : 30.12.2017

AYLARA GÖRE HABERLER