Eğitim Fakültesi Mezuniyet Töreni Vali Ayhan’ın Katılımıyla Yapıldı

Üniversitemiz Eğitim Fakültesi 2018-2019 eğitim-öğretim yılı mezuniyet töreni Valimiz Salih Ayhan ve Rektörümüz Prof. Dr. Alim Yıldız’ın katılımıyla gerçekleştirildi.

Üniversitemiz 4 Eylül Kültür Merkezi Keykavus Salonu’nda yapılan törene Valimiz Prof. Dr. Salih Ayhan, Rektörümüz Prof. Dr. Alim Yıldız, Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali Aksu, Dekanlarımız, Genel Sekreter Prof. Dr. Hakan Yekbaş, Rektör Danışmanları, akademisyenler, aileler ve öğrenciler katıldı. 

Saygı duruşu ve İstiklâl Marşı’nın okunmasıyla başlayan program mezun öğrencilerin sahneye gelmesiyle devam etti.

Öğrencilerin sahneye gelmesinin ardından konuşmalara geçildi.

İlk olarak kürsüye gelen fakülte birincisi Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik Bölümü öğrencisi Gamze Türkel, “Şimdi, yeni mezun olan ben ve arkadaşlarım her ne kadar yolun sonunda gibi hissetsek de aslında tam da hayatın başındayız. Biz diplomayı elimize aldığımız an öğretmeniz. Eğitim sistemine bir şeyler katabilmek, yeni nesle yararlı olabilmek için çalışalım. Bu mesleğin kutsallığının farkına varalım. İşimizi severek yapalım.” dedi.

Rektörümüz Prof. Dr. Alim Yıldız konuşmasında Eğitim Fakültesi’nin en kaliteli öğrencilerin geldiği fakültelerden biri olduğunu ve fakültede yüksek lisans programlarıyla, doktora programlarının da yer aldığını değinerek, “Gelişimine devam eden bir fakülte. Bugün elbette öğrencilerimiz için önemli bir gün. Birçok bölümümüz bugün burada. Mezuniyetlerini kutlayacaklar. Öncelikle öğrencilerimizi kutluyorum. Velilerimizi kutluyorum. Çünkü onları bize gönderdiler, emanet olarak verdiler. Kaliteli ve donanımlı birer öğretmen olarak kendilerine geri veriyoruz. Başarılar diliyorum, başarılı olacaklarını biliyorum. Öğrencilerimizden istediğimiz şu: Sivas Cumhuriyet Üniversitemizden mezun olduğunuzu hiçbir zaman unutmayın ve buradan mezun olmakla gururlanın. Bunu da her yerde söyleyin. Eğer bunu söyleyebilirseniz biz daha çok memnun oluruz. Arkanızda 44 yıllık geçmişi olan Sivas Cumhuriyet Üniversitesi’nin diploması olacak. Hayırlı, uğurlu olsun.” ifadelerini kullandı.

Rektörümüzün ardından bir konuşma gerçekleştiren Vali Ayhan, 2019 yılının Sivas Kongresi’nin 100’üncü yılı olduğunu hatırlatarak, bu yıl mezun olan öğrencilerin Sivas’ın gönüllü elçileri olmasını istediğini söyledi.

Vali Ayhan konuşmasının devamında, “Sivas Cumhuriyet Üniversitemizin önemli bir yeri var. Eğitim Fakültesi eğitime başladığı günden bu yana en iyi ilerleyen fakültelerden birisi. Rektörümüzü, Dekanımızı tebrik ediyorum. Türkiye’nin değişim ve dönüşüm merkezi Milli Eğitim Bakanlığı ve onun ana aktörleri olan öğretmenler olacaktır. Zamanın ruhunu, geçmiş mirasımızı unutmadan, değerlerine saygılı, öğrencilerinizi aynı anlayışla yetiştirmenizi istirham ediyorum. Süreci yöneten kadrolarda olmanızı özellikle istiyorum. Bu üniversitenin size çok şey kattığını düşünüyorum. Görselliğiyle, kampüs alanıyla, fedakârlığıyla, gayretiyle, fiziki mekânlarıyla Sivas Cumhuriyet Üniversitesi gerçekten çok iyi bir noktada. Önemli olan heyecanın diri olması, dinamik bir yapının kurulması, samimi kadroların olması.” cümlelerine yer verdi.

Konuşmaların ardından Vali Ayhan fakülte birincisi Gamze Türkel’e, Rektörümüz Prof. Dr. Yıldız, ikinci olan Amine Güran’a, Fakülte Dekanı Prof. Dr. Ali Aksu ise üçüncü olan Şevval İncebacak’a diplomasını verdi.

Fakülte birincisi mezuniyet kütüğüne çivi çakmasının ardından öğrencilerin kep atmasıyla birlikte program sona erdi
 



Haber Tarihi : 20.06.2019

AYLARA GÖRE HABERLER