Yabancı Dil Sınavında % 90 Başarı

Yabancı dil problemi yaşayan öğretim üyelerine yönelik olarak düzenlenen “Ücretsiz Yabancı Dil Kursu Projesi” sona erdi.


Üniversitemiz Sürekli Eğitim Merkezi (CÜSEM) tarafından verilen kursa katılan öğretim üyelerimizin % 90’ı yabancı dil sınavında başarı göstererek dil sorununu halletti. 

Kursa katılan öğretim üyeleri kurs eğitmeni Öğretim Görevlisi Eyüp Gündüz eşliğinde, Rektörümüz Prof. Dr. Alim Yıldız’a teşekkür ziyaretinde bulundu.

Rektörümüz Prof. Dr. Alim Yıldız, “Öncelikle tebrik ediyorum, Allah hayırlı uğurlu etsin. Eyüp Hocamıza da teşekkür ediyorum. Düzenlenen üç kursta da güzel performans gösterdi. Sizler de güzel hazırlandınız ve yabancı dil problemini hallettiniz. Biz araştırma görevlilerine yönelik de kurs açmıştık. 4 Doğu ve 4 Batı dili diye başladık. Yaz döneminde bu arkadaşlarımızı ilgili ülkelere göndereceğiz. Biz istiyoruz ki Üniversitemizde farklı farklı dilleri bilen akademisyenlerimiz olsun, farklı alanlarda çalışma yapacak akademisyenlerimiz olsun.”  dedi.

Kursiyerlerden Edebiyat Fakültesi Dr. Öğretim Üyesi Ahmet Mazlum, “Bu proje güzel bir projeydi, gerek fikir düzeyinde gerek uygulama aşamasında kimlerin emeği ve desteği olduysa, başta sizler olmak üzere herkese teşekkür ediyorum. İyi bir uygulamaydı. Üniversitemiz adına Türkiye’de bir ilk olması adına, birçok arkadaşımızın dil sorununu çözmesi açısından yararlı oldu.” ifadelerini kullandı.

Edebiyat Fakültesi İngiliz Dili ve Edebiyatı Bölümü Öğretim Görevlisi Eyüp Gündüz, “Kursun üçüncüsü düzenlendi. Ben gayet güzel olduğunu düşünüyorum. Halk arasındaki deyimle, başı güzeldi, sonu da güzel oldu. Bu projeye vermiş olduğu katkılardan dolayı Rektör Hocamıza teşekkür ederim. Bu projemiz Türkiye'de hâlen ilk olma özelliğini koruyor. Güzel bir ortamımız vardı kursta. Yani ortamımızın güzel olması sonuca yansıdı. Hepimiz aynı amaç için toplanmıştık, sonuç olarak hepimiz memnunuz bu durumdan. Bundan sonra Üniversitemiz için elimizden gelenin en iyisini yapmaya devam edeceğiz.” dedi.
 



Haber Tarihi : 04.06.2018

AYLARA GÖRE HABERLER