Tarihi Romanla Kurgulamak

Üniversitemiz İlahiyat Fakültesi İslami Düşünce ve Gençlik Kulübü ile Türkiye Gençlik Vakfı tarafından “Tarihi Romanla Kurgulamak” isimli konferans düzenlendi.

İlahiyat Fakültesi Abdulvahabi Gazi Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen programa İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yusuf Doğan ile birçok davetli katıldı.

Tarihi şuurlu bir şekilde öğrenmenin önemli olduğunu vurgulayan yazar Sürmelioğlu, edebiyatın -özelde romanın - tarihi olayları anlamada önemli bir rolü bulunduğunu ifade etti. Tarihi bilmenin önemini ve bunu bir eserde yazarın gözünden nasıl bakılabileceğini dinleyicilere anlatan Ali Sürmelioğlu, öğrenciler tarafından merak edilen soruları cevapladı.

Programın bitiminde İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yusuf Doğan ile TÜGVA İl Temsilcileri Ali Sürmelioğlu'na hediye takdiminde bulundular.

Haber Tarihi : 19.12.2018