“Mesleki Sorumluluk ve Geleceği Yakalamak” Konferansı

Eczacılık Fakültesi tarafından “Mesleki Sorumluluk ve Geleceği Yakalamak” konulu konferans düzenlendi.

 

İlahiyat Fakültesi Konferans Salonu’nda gerçekleşen Eczacılık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Alim, Türk Eczacılar Birliği (TEB) 18’inci Bölge Trabzon Eczacı Odası Başkanı Ecz. Halit Hezkıl Uslu, öğretim elemanları ve öğrenciler katıldı.

 

Açış konuşmasını yapan Eczacılık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Alim, “Gerçekten de eczacılık aslında usta-çırak ilişkisi. Biz yeni mezun olacak eczacılarımızı yardımcı eczacı olarak artık göreve başlatıyoruz. Bundan sonra yardımcı eczacı olacaklar. Bir sene sonra eczacı olmaya hak kazanacaklar. Bu da ustalarından çok şey öğrenecekleri anlamına geliyor.” dedi.

 

TEB 18’inci Bölge Trabzon Eczacı Odası Başkanı Ecz. Halit Hezkıl Uslu, “Sorumluluk bir kişinin üstüne düşen noktada o işi icra etmesidir. Bir çocuğun da görevleri vardır aileye karşı. Babanın vardır, kardeşin vardır yani bunu çoğaltırsak toplumsal bir varlık olan insanın herkesin bir görevi vardır. Sorumluluk nedir? Biz eczacılık fakültesine kaydolduğu anda öğrenciyi meslektaşımız kabul ederiz meslek mensubu olmak üzere buralara geldiniz ve bizim meslektaşımızsınız. Öğrenci pozisyonunda bu mesleği icra ediyorsunuz. Laboratuvarlara girip ilaç yapıyorsunuz, amfilerde ders görüyorsunuz sınavlara giriyorsunuz yani mesleki sanatınızı öğreniyorsunuz. Sizler için en önemli konu sorumluluk sahibi olmak ve çalışmak.” diye konuştu.



Haber Tarihi : 06.05.2019

AYLARA GÖRE HABERLER