Tanıtım Günleri Başladı

Rektörlüğümüzce 2016-2017 eğitim-öğretim yılında başlatılan Sivas’ı ve Üniversitemizi yeni kayıt yaptıran öğrencilere tanıtmak amacıyla yapılan “ Tanıtım Günleri “ programının bu yıl ikincisi gerçekleştirildi.

Bir hafta boyunca üniversitemiz ve ilçelerde yapılacak programın ilki Edebiyat Fakültesini kazanan ve yeni kayıt yaptıran öğrencilerimizin katılımlarıyla gerçekleştirildi.

Üniversitemiz Kültür Merkez’inde gerçekleştirilen programa Valimiz Davut Gül, Rektörümüz Prof. Dr. Alim Yıldız, Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Ali Taşkın, Genel Sekreterimiz Doç. Hakan Yekbaş, Rektör Danışmanımız Prof. Dr. Recep Toparlı ve çok sayıda öğrenci katıldı.

Program öncesi Güzel Sanatlar Fakültesi Öğretim Elemanı Okt. Selahattin Yasak’ın hazırlamış olduğu “Fotoğraflarla Sivas” konulu serginin açılışı gerçekleştirildi.

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşımızın okunmasıyla başlayan programın açış konuşmasını yapan Rektörümüz Prof. Dr. Alim Yıldız program hakkında bilgi vererek “1973 yılında kurulmasına karar alınan ve 1974 kurulan bir eğitim yuvası. Üniversitemiz 18 Fakülte 14 Meslek Yüksekokulu, 6 Yüksekokul ve 4 enstitüye sahip olup bugün itibari ile 59 Bin 78 öğrenciye sahip bir üniversiteyiz. Bu öğrencilerin 27.524’ü erkek, 31.554’ü bayan olmakla beraber 144 yabancı öğrenci 39 engelli öğrenci bulunmaktadır ”dedi.

Rektörümüz Prof. Dr. Yıldız “Üniversitemize bu yıl Kahramanmaraş’tan 1.109, Malatya’dan 1.177, Tokat’tan 1.138 öğrenci üniversitemize kayıt yaptırmış olmakla birlikte ülkemizin her bölgesinden öğrenci şehrimizi ve üniversitemizi etmiştir” dedi.

Prof. Dr. Yıldız “Üniversitemiz bilgi birikimi ile öğrencilerimize daha iyi eğitim verebilmek ve daha iyi hizmet edebilmek için çalışmalarını sürdürüyor. 1 yıl önce göreve gelmemize rağmen üniversitemizde çok ciddi değişiklikler yaptık. Şuan öğrencilerimizin kimlikleri hazırlandı. Birçok farklı alanda bu kimlikleri kullanacaksınız. Yurtlar ile ilgili çalışmalarımız devam ediyor. Yakın bir tarihte 3 bin kişilik yurdumuzda açılacak. Sayın Valimiz Davut Gül’ün öncülüğünde 10 bin kişilik yurt yapımına da önümüzdeki yıl başlanacak” ifadelerine yer verdi.

Üniversitemizin genel başarısı hakkında da bilgi veren Prof. Dr. Yıldız “Üniversitemiz Türkiye’de ki üniversiteler arasında 1 yılda 56. sıradan 47. sıraya yükseldi. Devlet üniversiteleri genel sıralamasında ise 47. sıradan 40. sıraya yükseldi. Öte yandan 2000’li yılından daha önce kurulan üniversiteler arasında 53. sıradan 42. sıraya yükseldi. Tıp Fakültesi olan üniversiteler genel sıralamasında ise 45. sıradan 37. sıraya yükseldi” dedi.

Rektörümüz Porf. Dr. Yıldız son olarak öğrencilerimizin üniversite yerleşkesi içinde daha iyi imkânlarda eğitim görebilmeleri için uygun zemini hazırlamak amacıyla ellerinden geleni fazlasıyla yaptıklarını belirterek “öğrencilerimize 4 yıl veya 5 yılsonunda iyi ki Cumhuriyet Üniversitesi’nde okudum dedirtebiliyorsak bu bizler için bir kazançtır” ifadelerini kullandı.

Ardından konuşan Vali Davut Gül “ Sivas gerçekten öğrencilerimizin rahatlıkla okuyabilecekleri bir il. Gerek coğrafi güzellikleriyle, gerek ulaşılabilir olmasıyla, gerekse güvenilir olmasıyla. Bunu ilerleyen yıllarda yaşayarak daha iyi anlayacaksınız” dedi.

Vali Gül “Sizler öğretim hayatınız boyunca ailelerinizin bizlere emanetlerisiniz” ifadelerini kullandı.

Öte yandan yapımına başlanacak ve yapımını 2 yılda bitirmeyi hedefledikleri yeni 10 bin kişilik yurdun tamamlanmasının ardından Cumhuriyet Üniversitesini kazanan öğrencilerin %99’u Kredi Yurtlar Kurumuna bağlı yurtlarda kalabileceklerini ifade eden Vali Gül Sivas’a yeni gelen öğrencilere hoş geldiniz temennisinde bulundu.

Program sonrası Rektörümüz Prof. Dr. Alim Yıldız Vali Davut Gül’e şükran belgesi taktim etti. 

 

HABERLE İLGİLİ VİDEO İÇİN LÜTFEN TIKLAYINIZ:

youtu.be/jZFg2VSNndQ      SRT

youtu.be/nAHzWOmboVA    KANAL 58

youtu.be/XVTWM6kNPhw    VİZYON 58



Haber Tarihi : 25.09.2017

AYLARA GÖRE HABERLER