Eğitim Fakültesi Bilim Şenliği

Eğitim Fakültesi Sınıf Öğretmenliği 3. Sınıf öğrencileri Topluma Hizmet Dersi kapsamında “Bilim Eğlencelidir” adlı bilim şenliği düzenledi.


İlimiz Merkez Kanuni Ortaokulu’nda düzenlenen etkinliğe; Dr. Öğretim Üyesi Sebahattin Kartal, Millî Eğitim Şube Müdürü Mehmet Darıcı, Kanuni İlkokulu Müdürü Yıldıray Yıldırım, çok sayıda öğretmen ile öğrenci ve davetli katıldı. 

Millî Eğitim Şube Müdürü Mehmet Darıcı, “Eskiden öğrenciler bilim öğrenmek için evlerini, yurtlarını terk ederler, bilim neredeyse gider, oradan alırlardı. Şimdi bilimi, değerli hocalarımızla, öğretmenlerimizle, Üniversitemizle öğrencilerimizin olduğu yerlere getirdik. Okulumuzdaki bu çalışmalar, bilimin hem görerek hem de yaşayarak ve yaşatarak, öğrenme modellerinin en iyi yansıtılması, hayata çıkarılmasına vesile oluyor.” dedi. 

Dr. Öğretim Üyesi Sebahattin Kartal, “Bilim Eğlencelidir adlı bir çalışmayı okul müdürümüzün istekli olması sebebiyle Kanuni Ortaokulu’nda gerçekleştirmiş bulunmaktayız. Pek çok akademik çalışmalarda görüyoruz ki biz, çocuklarımıza fen ve matematiği sevdiremiyoruz. Bu problemi ortadan kaldırabilmek için, problemin kaynağına inmemiz gerekiyor. Erken çocukluk dönemi dediğimiz anaokulundan başlayarak, sistematik bir biçimde ortaokul, lise ve üniversiteye kadar birtakım tedbirler almamız gerekiyor. Çocuklara biz; ancak feni, matematiği yaparak, yaşayarak sevdirebiliriz. Eğer çocuk deney yaparsa bilimi sevebilir.” dedi.

Konuşmaların ardından Dr. Öğretim Üyesi Sebahattin Kartal, okul yönetimi ile birlikte öğrencilerin yapmış oldukları çalışmaları inceleyerek değerlendirdiler.
 



Haber Tarihi : 24.05.2018

AYLARA GÖRE HABERLER