Diplomalar Adrese Teslim

Üniversitemizde dijital değişim ve dönüşüm süreci ile birlikte hayata geçirilen Elektronik Bilgi Yönetim Sistemi ile iki yıldır mezun olan öğrencilere e-imzalı diplomaları veriliyordu.

 

Bu yıl COVID-19 mücadelesi kapsamında diplomalar, PTT kargo aracılığıyla talepte bulunan mezunlarımıza adreslerinde teslim edilecek.

 

Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı’nda yapılan çalışmaları yerinde denetleyen Rektörümüz Prof. Dr. Alim Yıldız, “COVID-19 salgını nedeniyle mezunlarımız diplomasını almak için Sivas’a gelmek mecburiyetinde olmayacaklar. Bilindiği gibi 2018 yılında e-imzalı diploma vermeye başlamıştık. Hatta diploma hazır olduğu zaman öğrencimize diplomanız hazır, Üniversitemizden alabilirsiniz diye. Bu sene farklı bir uygulama yapıyoruz. COVID-19 salgınından dolayı öğrencilerimiz diplomalarını almaya gelemeyeceklerinden biz de diplomaları PTT kargo ile sistem üzerinden talep ettikleri adreslerine göndereceğiz. Mezun öğrencilerin kurumsal web sayfası üzerinden http://www.cumhuriyet.edu.tr/ogrenci/duyurugoster.php?recordID=21152 adresindeki formu doldurarak diplomalarını teslim almak istedikleri bildirmeleri yeterli olacaktır. Ayrıca diplomalar 13 Haziran 2020 tarihinden itibaren hazır olacak.” dedi.

 

Konuşmasının devamında Rektörümüz Prof. Dr. Alim Yıldız “Sivas Cumhuriyet Üniversitesi’nden mezun olanlar Sivas’ın birer temsilcileridirler. Öğrencilerimiz inşallah Sivas'tan memnun kalmışlardır. Cumhuriyet Üniversitesi’nden memnun kalmışlardır. Biz öğrencilerimize ‘iyi ki Sivas'ta okuduk’ dedirtebilirsek bizim için ne mutlu. Öğrencilerimiz Sivas'ın ve Üniversitemizin birer gönüllü temsilcisidirler. Mezuniyet sonrasında da biz onlarla irtibatı devam ettireceğiz. Kurmuş olduğumuz mezun bilgi sistemi ile irtibatımızın devam etmesini istiyoruz.” dedi.

 

Öğrencilerimizin ailelerine de mesaj gönderen Rektörümüz Prof. Dr. Alim Yıldız, “Öğrencilerimizin ailelerini tebrik ediyorum. Çocuklarını bize gönderdiler, emanet olarak gönderdiler. Biz de mezun olarak öğrencilerimizi donanımlı bir şekilde kendi şehirlerine, memleketlerine göndereceğiz.” dedi.
 



Haber Tarihi : 11.06.2020

AYLARA GÖRE HABERLER