SCÜ, ‘Webometrics Dünya Üniversite Sıralamaları’nda Büyük Bir Yükseliş Gösterdi

Dünyanın en prestijli üniversite sıralamalarından “Webometrics Dünya Üniversiteleri Sıralaması” (Webometrics Ranking of World Universities) 2023 raporu yayımlandı. “Araştırma Üniversitesi” vizyonuyla başarılarına her geçen gün yenisini ekleyen Sivas Cumhuriyet Üniversitesi (SCÜ), ‘Webometrics Dünya Üniversite Sıralamaları’nda büyük bir yükseliş gösterdi.  Dünyadaki yaklaşık 12.000 üniversite arasında 1637. sırada yer alan SCÜ, Türkiye’deki 209 üniversite arasında ise 26. sıraya yükselerek önemli bir başarıya imza attı.

 

Sivas Cumhuriyet Üniversitesi’nin dünya sıralamalarında her yıl yükselen başarılarına dikkat çeken Rektör Prof. Dr. Alim Yıldız, “Akademisyenlerimizle birlikte dünyanın saygın üniversiteleri arasında yer almak için önemli adımlar atıyoruz. Bunun sonucunda çalışmalarımızın karşılığını her geçen yıl artan başarı grafiğiyle almaya başladık. Webometrics’in açıklamış olduğu son rapor, Üniversitemizin uluslararası alanda tanınırlığının arttığını ve bilimsel çalışmalarla adını duyurduğunu göstermektedir. İlerleyen dönemlerde başarılarımızın artarak devam edeceğine inanıyorum. Bu başarıda tüm akademisyenlerimizin fedakârlıkla yürüttüğü çalışmalar ile Üniversite olarak bilimsel çalışmalara verdiğimiz destekler önemli rol oynamaktadır. Bugün Üniversitemiz bilimsel başarılarının yanı sıra eğitim kalitesi, toplumsal katkı, sosyal ve kültürel faaliyetleriyle her alanda kendini göstermektedir. Üniversitemizin gelişimine katkıda bulunan tüm personelimize bu vesileyle teşekkürlerimi sunuyor, başarılarımızın artarak devam edeceğine olan inancımı belirtmek istiyorum.” ifadelerine yer verdi.

 

Webometrics sıralaması, üniversiteleri dört farklı ölçütte değerlendirmektedir: Genel Sıralama, Etki Sıralaması, Şeffaflık ve Mükemmeliyet.


SCÜ, Webometrics tarafından yayınlanan tüm kategorilerde yükselme başarısı göstermiştir.
 



Haber Tarihi : 24.08.2023

AYLARA GÖRE HABERLER