Öğr. Gör. Serap Duran Berlin Filarmoni’de Sahne Aldı

Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü Öğretim Elemanı Öğr. Gör. Serap Duran, dünyaca ünlü Berlin Filarmoni'nin "Kammermusicsaall" sahnesinde ülkemizi temsil etti.

Öğr. Gör. Duran, 8 Kasım 2019’da gerçekleşen Berlin Filarmoni'nin "Kammermusicsaall" sahnesinde ülkemizi kendi yöresel musikisiyle temsil ederek büyük beğeni topladı.

Öğr. Gör. Serap Duran'ı Almanya Büyükelçimiz, konsoloslarımız , Yunus Emre Enstitüsü yöneticileri ile gurbetçilerimiz dinledi. Gurbetçilerimizin ilgiyle dinledikleri Duran'ın sahne performansının ardından düzenlenen kokteylde sanatçılarla bir araya gelen Büyükelçi, konsoloslar ve Yunus Emre Enstitüsü ekibi, şu anda çalışılan Âşık Veysel projesi hakkında bilgi verdiler.

Sivas ve Âşık Veysel ile ilgili yapılacak her türlü çalışmaya destek vereceğini ifade eden Duran, “Birçok projede Sivas'ı ve Üniversitemi kültürel platformlarda kendi değerlerimizle, en önemlisi de kendi müziğimizle temsil etmek en nihai hedefim. Ve şu an bunun mutluluğunu yaşıyorum.” dedi.

Haber Tarihi : 18.11.2019