Dr. Öğretim Üyemiz Haydar Gölbaşı Son Yolculuğuna Uğurlandı

Kalp krizi geçirerek hayatını kaybeden Üniversitemiz Cumhuriyet Meslek Yüksekokulu Dr. Öğretim Üyemiz Haydar Gölbaşı için tören düzenlendi.


Cumhuriyet Meslek Yüksekokulu önünde düzenlenen törene, CHP Sivas Milletvekili Ali Akyıldız, Rektör Vekilimiz Prof. Dr. Hilmi Ataseven, Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Özaydın, Dr. Öğretim Üyesi Haydar Gölbaşı’nın eşi Prof. Dr. Öznur Gölbaşı, çocukları Berfin ve Deniz Gölbaşı, akademik ve idari personelimiz, öğrencilerimiz, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri katıldı.


Törende Gölbaşı'nın cübbesi tabutunun üzerine bırakılırken, öğrencileri ve mesai arkadaşları karanfil bıraktılar.


Dr. Haydar Gölbaşının özgeçmişinin okunmasının ardından mesai arkadaşları adına konuşma yapan Cumhuriyet Meslek Yüksekokulu Müdürü Dr. Öğretim Üyesi Derya Fatma Biçer, törende yaptığı konuşmada, "Haydar hocamız yağmurdan sonra ortaya çıkan gökkuşağının en renkli kısmı gibi renkli bir kişiliğe sahipti. Her zaman güler yüzlü bir hocamızdı. Bu gün son mesaisinde ona eşlik ediyoruz. Onu tebessüm ve özlemle hatırlayacağız. Bizler ve öğrencilerimiz açısından çok büyük bir kayıp." dedi.


Rektörümüz Prof. Dr. Alim Yıldız’ın YÖK’ün düzenlediği bir toplantı için il dışında olmasından dolayı törene katılamadığını ifade eden Rektör Vekilimiz Prof. Dr. Hilmi Ataseven, “Üniversitemiz Cumhuriyet Meslek Yüksekokulu Öğretim Üyelerimizden Sayın Haydar Gölbaşı Hocamızın ani vefatı hepimizi derinden üzmüştür. Kıymetli hocamız Sivas’ta doğmuş, doğduğu ilde eğitim hayatını sürdürmüş ve yine doğduğu ve büyüdüğü ilde eğitime kendini adayarak akademik camiamıza dâhil olmuştur. Merhum Haydar Gölbaşı Hocamız şehrimizin de tanınmış simalarındandı. Hem şehrimizde ve hem de Üniversitemizde gerek mesai arkadaşları ve gerekse öğrencileri tarafından oldukça sevilen biriydi. “İyi anılmak istiyorsanız ölmez bir eser bırakınız” denilmiştir. İşte Haydar Gölbaşı Hocamızda o insanlardan birisiydi. Rahmetli hocamızın geride kalan değerli eşi meslektaşımız Prof. Dr. Öznur Gölbaşı hocamıza ve biricik evlatları Deniz ve Berfin’e, yakınlarına, dost ve arkadaşlarına baş sağlığı diliyorum. Nur içinde yatsın. Hepimizin başı sağ olsun.” dedi.


Yapılan konuşmalardan sonra İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyelerinden Dr. Öğrt. Üyesi Durmuş Arslan’ın Kur’an-ı Kerim tilaveti ve duanın ardından Dr. Gölbaşının naaşı Üniversitemizden uğurlandı.



Haber Tarihi : 19.04.2018

AYLARA GÖRE HABERLER