'Öfke Yönetimi' Semineri

Üniversitemiz Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu 2’nci Seminer Günleri kapsamında 'Öfke Yönetimi' konulu seminer düzenledi.

 

Üniversitemiz Kültür Merkezi Kadı Burhaneddin Salonu’nda gerçekleştirilen konferans saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunması ile başladı.

 

 

Programda ilk olarak konuşan Sağlık Hizmetleri MYO Müdürü Doç. Dr. Serkan Akkoyun, “Bundan sonraki süreçte bu tür konferanslara önem vereceğiz. Bugün Öğretim Görevlisi Sema Biçer Hocam öfke yönetimi ile ilgili bize sunumlarını gerçekleştirecek. Önümüzdeki günlerde optisyenlik ile ilgili konferans düzenleyeceğiz. Herkese çok teşekkür ediyorum.” dedi ve ardından konferansa geçildi.

 

 

Sağlık Bilimleri Fakültesi Ebelik Bölümü Öğretim Görevlisi Sema Biçer, “Biz eğer kendi bedenimizin olduğu yere zihnimizi, beynimizi götürmüyorsak anı yaşayamıyoruz demektir. Özellikle ölümle burun buruna gelmiş kişiler bunu çok iyi fark ederler. Yapmadıkları ve pişman oldukları şeyleri yaptıkları için üzülürler. Bunun içinde anı yaşamak gerekiyor.” diye konuştu.

 

 

Konuşmasının devamında Biçer, “Öfkenin ne olduğunu ve ne olmadığını bilmemiz gerekmektedir. Öfke aslında motivasyonumuzu artıran bir duygudur. Kızma ve gücenme gibi bir olay ortaya çıkıyor bu da öfke duygusunun içerisindedir. Öfke ne saldırganlıktır ne de şiddettir. Öfke son derece masum olgudur ve saldırganlık durumu değildir.” ifadelerini kullandı.

 

 

Son olarak Biçer şunları kaydetti:

 

 

“Öfke ruhun habercisidir. İnsanın kendisini daha iyi veya kötü hissetmesine neden olur. Ancak insanı iyi veya kötü insan yapmaz. Duygu, bir durum olay veya kişilere verilen anlam nedeniyle insan iç dünyasında uyanan izlenimdir. Olay durum ve kişilere sadece insanlar yön verir ve değiştirir buna da duygu denir.”

 

 

Konferans sonrası Doç. Dr. Serkan Akkoyun, Sema Biçer’e teşekkür belgesi verdi.

 



Haber Tarihi : 24.05.2019

AYLARA GÖRE HABERLER