Eczacılık Fakültesi’nin Akreditasyonu İçin Çalışmalar Sürüyor

Eczacılık Fakülteleri, Dekanlar Konseyi’nin önerisiyle akredite oluyorlar.

Üniversitemiz Eczacılık Fakültesi henüz akredite olmuş bir fakülte değil. Fakültemizin akreditasyonunu sağlamak için çok ciddi çalışmalar yapılıyor.

Akreditasyon eğitimi almak için ORAN Kalkınma Ajansına teknik destek başvurusunda bulunuldu ve başvuru kabul edildi.

Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Üniversitemiz Eczacılık Fakültesi Dekan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Göknil Pelin Coşkun, ülkemizde eczacılık akreditasyonunun eczacılık eğitiminin uluslararası düzeyde rekabet edebilir ve yarışabilir düzeyde olmasını hedeflediklerini ve bu amaç için çalıştıklarını ifade etti.

Dr. Coşkun Türkiye’de şu an on eczacılık fakültesi akreditesinin sağlandığını vurgulayarak “Cumhuriyet Üniversitesi Eczacılık Fakültesi olarak 2011 yılında kurulduk. 2013 yılında ilk öğrencilerimizi aldık, önümüzdeki sene de inşallah ilk mezunlarımızda vereceğiz. Akredite bir fakülte değiliz, bunun için de ön çalışmalara başladık ve Orta Anadolu Kalkınma Ajansına (ORAN) akreditasyon eğitimi için teknik destek başvurusunda bulunduk. Sivas’ta iki başvuru kabul edildi. Bu başvurulardan birisi de Fakültemizin başvurusuydu. Bunun için de Eczacılıkta akreditasyon eğitimi alma konusunda destek alacağız ve biz de böylelikle Fakültemizi akredite etmek için ön çalışmalara başlamış olduk.” dedi.

Eczacılık Fakülteleri için artık akreditasyon sağlamanın zorunlu olduğunu ve akrediteyi sağlamayanlar için ileriki yıllarda öğrenci alamama hatta kapatılma durumunun söz konusu olduğunun altını çizen Dr. Coşkun, “Üniversitemizin adını daha yukarıya taşıyacak ve Eczacılık Fakültesinde verdiğimiz eğitimde bu bahsettiğim uluslararası standartlarda eğitim verebilir düzeyde olduğumuzu da ispatlamış olacağız.” diye belirtti.

Akreditasyonun iki senelik bir süreç olduğunu dile getiren Dr. Coşkun, “Akreditasyon eğitimi aldıktan sonra fakültede iyileştirilmesi gereken belli başlı konular olacak ve bu konularda da öğretim üyelerimiz çok ciddi anlamda çalışıyorlar. Bu eksikleri tamamladıktan sonra akreditasyon için başvuracağız ve akreditasyonu sağlamış bir fakülte hâline gelmiş olacağız. Bu kapsamda bizlere desteklerini esirgemeyen Rektörümüz Prof. Dr. Alim Yıldız' a çok teşekkür ediyorum” diyerek sözlerine son verdi.



Haber Tarihi : 09.08.2017

AYLARA GÖRE HABERLER