Milli Sporcu Sağlığına Kavuşup Tekrar Şampiyon Olmak İstiyor

Sivas Cumhuriyet Üniversitesi (SCÜ) Sağlık Hizmetleri Uygulama ve Araştırma Hastanesi Ortopedi ve Travmatoloji Bölümünde Milli Sporcunun çapraz bağ ameliyatı yapıldı.

 

SCÜ Öğrencisi ve aynı zamanda Güreş Milli Takımı sporcusu Halit Ozmuş, daha önce geçirmiş olduğu dizindeki sakatlığın nüksetmesi nedeniyle SCÜ Sağlık Hizmetleri Uygulama ve Araştırma Hastanesine başvurdu. Ortopedi ve Travmatoloji Bölümü Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Zekeriya Öztemur’la görüşen Ozmuş, başarılı bir ameliyat geçirdi.

 

Ameliyata dair açıklamalarda bulunan Prof. Dr. Öztemur “Halit, uzun süredir takip ettiğimiz Milli Güreşçimiz. Yaklaşık 9 ay önce dizinde bir ön çapraz bağ yaralanması geçirdi. Buna rağmen müsabakalarına çıktı. Bizlere bir Türkiye şampiyonluğu ve Avrupa üçüncülüğü hediye etti. Kendisine başarılı bir ön çapraz bağ ameliyatı yaptık. İnşallah kısa bir süre sonra tekrar spora dönecek. Kendisinden daha büyük başarılar bekliyoruz” şeklinde konuştu.

 

Güreş Milli Takımı Sporcusu Ozmuş ise “9 ay önce sakatlık yaşadığımda hocam ilgilenmişti. Sivaslı olduğum için yine Üniversite Hastanesinde karar kıldık. Hocama gençlerde son senem olduğu için “Nasıl Güreşirim” sorusunu sordum. Kendisi tavsiyelerde bulundu. Hocamın tavsiyelerine uyup ilk olarak Türkiye şampiyonasına katıldım. Sakat haldeyken şampiyon oldum. 2 kamp geçirdim ve sonrasında Avrupa üçüncüsü oldum. Avrupa şampiyonasında geçen yıl yendiğim Alman rakibime yenildim ve o şampiyon oldu. Yenilmem üzerine sakatlığımın bana engel olduğunu anladım. Hemen hocamdan randevu alıp ameliyat oldum” dedi.



Haber Tarihi : 24.07.2023

AYLARA GÖRE HABERLER