Bilişim Buluşması Etkinliği Düzenlendi

Üniversitemiz İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Yönetim Bilişim Sistemleri Bölümü “I. Bilişim Buluşması” nı gerçekleştirdi.

İlahiyat Fakültesi Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen I. Bilişim Buluşması programına Yönetim Bilişim Sistemleri Bölüm Başkanı Doç. Dr. Oğuz Kaynar, öğretim elemanları ile çok sayıda öğrenci katıldı.

Programda ilk olarak konuşan Yönetim Bilişim Sistemleri Bölüm Başkanı Doç. Dr. Kaynar, dijital kariyer, bulut bilişim, siber istihbarat, web uygulamalarında güvenli yaklaşım, sosyal mühendislik, sosyal medya ve güvenlik konuları hakkında bilgi vererek bilgi teknolojilerinin yeni pazarlara erişim, ticari üstünlük sağlama ve rekabet gücünün şekillenmesinde çok kritik rol oynadığını söyledi.

Doç. Dr. Kaynar,  bilişim teknolojilerindeki hızlı değişimlerin, ülkeleri bir yandan çeşitli ekonomik ve sosyal çalkantılar içine sürüklediğini, diğer yandan da yeni ekonomik süper güçler oluşturmakta olduğunu ifade ederek artık ülkelerin zenginlikleri para ile veya doğal kaynakların zenginliği ile değil, bilgi ve insan kaynaklarının zenginliği ile ölçüldüğünü ifade etti.

Program toplu fotoğraf çekinilmesinin ardından son buldu



Haber Tarihi : 03.05.2017

AYLARA GÖRE HABERLER