Üniversitemiz Yurt Dışı Üniversiteleriyle İşbirliği Protokolleri İmzaladı

Yurt dışında Üniversitemizin tanınırlığını ve tercih edilirliğini artırmak için Uluslararası Dış İlişkiler Ofisi uhdesinde faaliyetlerini yürüten Üniversitemiz, İran’daki üniversitelerle iş birliği protokolleri imzaladı. 

 

Çalışmalar her geçen gün artarak devam ederken, Rektörümüz Prof. Dr. Alim Yıldız ve Uluslararası Dış İlişkiler Ofisi Başkanı Prof. Dr. Ali Aksu, İran’ın Tebriz şehrinde 25-26 Ocak tarihleri arasında temaslarda bulunarak çeşitli üniversitelerle iş birliği protokollerine imza attılar.

 

İlk gün Tebriz Üniversitesi’ne ziyarette bulunan Rektörümüz ve Prof. Dr. Aksu Tebriz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mir Reza Majidi ve rektör yardımcılarının da katıldığı toplantıda iki üniversite arasında çeşitli konuları kapsayan iş birliği protokolü imzalandı. İmzanın ardından Üniversitenin bazı birimleri ve merkezleri ziyaret edildi. Tebriz Üniversitesi temaslarının ardından Tebriz Başkonsolosumuz Hüseyin Güngör'ün de katılımlarıyla Doğu Azerbaycan Eyaleti Valisi Muhammad Reza Purmuhammadi ziyaret edildi.

 

İkinci gün ise Şehit Medeni Üniversitesi ve Sehend Teknik Üniversitesi ile Erasmus ve çeşitli konularda protokol imzalandı. İmza törenine Rektörümüz Yıldız, Prof. Dr. Aksu, Şehit Medeni Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hasan Velizadeh, Sehend Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Rasool Azari Khosroshahi, her iki üniversitenin Rektör Yardımcıları ve dekanlar katıldı. Toplantıda iki üniversite arasında yapılacak iş birlikleri ele alındı.
 



Haber Tarihi : 31.01.2020

AYLARA GÖRE HABERLER