Rektörümüzün 4 Eylül Sivas Kongresi Mesajı

İnsanlar gibi milletlerin geleceklerini de tayin eden birtakım olaylar vardır. İşte, Sivas Kongresi aziz milletimizin geleceğini tayin en önemli olaylardandır. Cumhuriyetimizin mihenk taşıdır.

 

Birinci Dünya Savaşı sonunda işgale uğrayan Anadolu’yu kurtarmanın gereğine inanan milletimiz Kuva-yı Milliye ruhuyla harekete geçmiş, Türk’ün esir edilemeyeceğini tüm dünyaya bir kez daha göstermiştir.

 

Kurtuluş Mücadelesi’ne giden yolda Sivas Kongresi önemli yol başlarından biri olmuştur. Bağımsızlık aşkıyla dolup taşan bir milletin özgürlük nişanesini göstermesi bakımından son derece özeldir.

 

Milletimizin bağımsızlık yolunda verdiği mücadelede Sivas Kongresi’nin önemi Gazi Mustafa Kemal’in şu sözüyle daha iyi anlaşılacaktır: “Burada bir milletin kurtuluşunu hazırlayan kararlar verildi.”

 

Sivas Kongresi’nde alınan kararlar milletimizin kaderini tayin etmiş, Misak-ı Millî’nin belirlenmesinde, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılmasında ve Kurtuluş Savaşı’nın vatanın bütününe yayılmasında etkili olmuştur. Gazi Mustafa Kemal’i 108 gün ağırlayan, kurtuluş mücadelesinde yanında olan Sivasımız bugün de vatan, millet söz konusu olduğunda aynı dik duruş ve kararlılıkta olacaktır.

 

Bu duygu ve düşüncelerle Sivas Kongresi’nin 98. yıl dönümünde başta Gazi Mustafa Kemal olmak üzere tüm şehitlerimizi saygı ve rahmetle anıyor, Sivas Kongresi’ne ev sahipliği yapan hemşerilerimi en kalbî duygularımla selamlıyorum.



Haber Tarihi : 29.08.2017

AYLARA GÖRE HABERLER