Diş Hekimliği Fakültemizde Dünya Ağız Diş Sağlığı Günü

Diş Hekimliği Fakültesi Dekanlığımız tarafından ağız ve diş sağlığının vücut sağlığı üzerine etkileri konusunda bilinç oluşturmak amacıyla, “20 Mart Dünya Ağız Diş Sağlığı Günü” kapsamında bir dizi etkinlik düzenledi.

 

İlk olarak Diş Hekimliği Fakültesinde, “Dünya Ağız Diş Sağlığı Günü” konulu serginin açılışı gerçekleştirildi.

 

Serginin açılışına Rektörümüz Prof. Dr. Alim Yıldız, Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İhsan Hubbezoğlu, öğretim elemanları ile öğrenciler katıldı.

 

Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İhsan Hubbezoğlu serginin açışında yapmış olduğu konuşmasında, “20 Mart Dünya Ağız Diş Sağlığı Günü münasebetiyle Üniversitemiz, İl Sağlık Müdürlüğü ve Diş Hekimleri Odası’nın katkılarıyla bu güzel etkinliği planladık. Koordinatörlüğünü Fakültemizin Öğretim Üyelerinden Prof. Dr. Hakan Demir’in üstlendiği etkinlik programımızda mesleğimizin geleceği olan kıymetli öğrencilerimiz büyük bir rol almaktadır. Açılışını yaptığımız sergimiz, daha sonra merkezi amfide üniversitemizin tüm öğrencileri, öğretim elemanları ve diğer personelimiz için sergiye sunulacaktır. Ardından Fidan Yazıcıoğlu Kültür Merkezi ve Kongre Müzesi yanında halkımıza sergimizi sunmanın heyecanını yaşayacağız. Aynı zamanda ağız ve diş sağlığı konusunda da toplumumuzu bilgilendireceğiz. Öğrencilerimiz, hocalarımızın eşliğinde eş zamanlı üç ortaokulda seminerler düzenlediler. Bu özel gün vesilesiyle ağış diş sağlığı konusunda farkındalık oluşturmanın yanı sıra diş hekimliğini tüm paydaşlarını ile bir arada olmanın haklı gururunu yaşamaktayız. Bizler desteklerini esirgemeyen başta Rektörümüz Prof. Dr. Alim Yıldız olmak üzere katkı sağlayan meslektaşlarımıza ve sevgili öğrencilerimize teşekkür ederim.” ifadelerini kullandı.

 

Rektörümüz Prof. Dr. Alim Yıldız ise, “Dişlerde bir rahatsızlık varsa bütün vücut rahatsızlanır. Bu gün bu vesile ile burada açmış olduğumuz sergi yine şehirde de devam edecek, aynı zamanda da üç okulda diş sağlığıyla ilgili arkadaşlarımız hocalarımız bilgiler veriyorlar. Kaç yıldır buradayım, ilk kez böyle bir serginin açıldığını gördüm. İnsanları bilgilendirme açısından bu önemli. Çünkü üniversiteler sadece bilim üreten yerler değil aynı zamanda halkı bilinçlendiren, halka bilgi veren yerlerdir. Ben bu sergide emeği olan tüm hocalarımıza, öğrencilerimize teşekkür ediyorum.” dedi.

 

Daha sonra Diş Hekimliği Fakültesi öğrencileri tarafından Üniversitemiz Merkezi Amfide, “Ağız ve Vücut Sağlığı” konulu 36 farklı poster sunumu ve sergisi, Fidan Yazıcıoğlu Kültür Merkezi’nde ise “ Sağlıklı Beslenen Dişler” konulu sergi açıldı.

 

20 Mart Dünya Ağız Diş Sağlığı Haftası etkinliklerinde son olarak 4 Eylül Kongre Müzesi yanındaki alanda Diş Hekimliği Fakültesi, İl Sağlık Müdürlüğü, Ağız Diş Sağlığı Merkezi ve Sivas Türk Diş Hekimleri Birliği ile vatandaşlarımıza ağız-diş muayene otobüsünde ağız ve diş sağlığı taraması yapılarak diş fırçası ve diş macunu dağıtıldı.



Haber Tarihi : 21.03.2018

AYLARA GÖRE HABERLER