CÜSEM’den Eğiticilerin Eğitimi Sertifikası

 Öğrencilerimizi ve personelimizin niteliklerini arttırmalarına yardımcı olmak, eğitimi desteklemek amacıyla ilimizde ilk olan ilk yardım kursu, Üniversitelerde kısa bir zaman öncesine kadar akademisyenlerin yükselmesinde engel olan yabancı dil kursu, YÖKDİL kursları, SPSS gibi birçok kurs açan Cumhuriyet Üniversitesi Süreli Eğitim Merkezi Müdürlüğü (CÜSEM) ‘Eğiticilerin Eğitimi’ programı ile akademik birimlerde yapılan eğitimin daha verimli ve etkin olmasını sağlıyor.

 

Eğitim yöntem teknikleri, eğitim ve öğretim psikolojisi, ölçe ve değerlendirme, sunum teknikleri gibi eğitim-öğretime etki eden birçok etmen üzerine Eğitim Fakültesi öğretim üyelerinin akademik danışmanlığında yapılan kursa yoğun ilgi akademisyenler ve lisansüstü öğrencelerimiz gösterdi.

 

CÜSEM’in çok yoğun bir şekilde öğrencilerimiz ve akademisyenlerimiz için çeşitli kurslar açtığını ifade eden Rektörümüz Prof. Dr. Alim Yıldız, “ Hocalarımız için gerekli olan kursların burada açılması gerekiyor. Akademik yükselmelerde eğiticilerin eğitimi, inşallah bundan sonrada yapılacak. Bundan dolayı da böyle bir kurs açılmıştır ve bunun devamı da gelecek. Görev alan hocalarıma ve CÜSEM’e teşekkür ediyorum.” dedi.

 

Süreli Eğitim Merkezi Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Enis Baha Biçer “CÜSEM 2003 yılında kurulmuş ve herkes için kesintisiz eğitim sloganıyla hareket eden bir eğitim kuruluşudur. Sayın Rektörümüz göreve geldiğinden itibaren bize bu konuda sürekli destek verdiler. Mevcut fiziki imkânlarımızı iyileştirdik. Kurs sayımızı arttırdık, çeşitlendirdik. İlk yardım eğitici merkezi unvanını Sağlık Bakanlığı’ndan aldık. Adalet Bakanlığı’nca bilirkişilik eğitim kuruluşu tayin edildik. Yine bu doğrultuda Adalet Bakanlığı nezdinde arabuluculuk eğitim merkezi olmak için girişimlerimiz devam ediyor. Bugün yine bir eğitim için birlikteyiz. Sağ olsun Rektörümüz bu konuya verdiği önemin bir ifadesi olarak katılımcılara sertifikalarını vermek için aramızdalar. 45 Saatlik Eğiticinin Eğitimi kursumuzu 250 lira bedelden ilan ettik. Normalde diğer eğitim kuruluşlarında bu sertifikanın 1000 lira ve üzerinde bir bedelden verildiğini biliyoruz. CÜSEM’in burada kâr etmek gibi asla niyeti yok. Dediğimiz gibi herkes için eğitim sloganıyla hareket ediyoruz. Göreve geldiğimiz ilk günden beri tüm göstergelerimizde 3 ile 5 kat arasında iyileşme sağladık. Daha iyi bir CÜSEM için çalışmaya devam edeceğiz. Bu duygularla kursa katılanlara, destek veren hocalarımıza ve bizi yalnız bırakmayan sayın Rektörümüze teşekkür ediyorum. Sertifika alanları tebrik ediyorum. ” şeklinde konuştu.

 

Konuşmaların ardından eğitim programında katılıp belge alan akademisyenler ve lisansüstü öğrencilerine belgeleri verildi.

 

CÜSEM Kurslarına Ziyaret

 

İlk yardımdan, bilirkişilik kurslarına kadar birçok alanda kurs açan CÜSEM’in hafta sonu kurslarını ziyaret eden Rektörümüz Prof. Dr. Alim Yıldız, YÖKDİL kursunda katılan öğrencilerden kurs hakkında öğrencilerin görüş ve önerilerini dinledi.

 

 



Haber Tarihi : 02.11.2018

AYLARA GÖRE HABERLER