4-6 Ekim Tarihleri Arasında Ücretsiz Muayene Günü Düzenlenecek

Dünya Hayvanları Koruma Günü (World Animal Day), çeşitli hayvan koruma amaçlı sivil toplum kuruluşlarının katılımıyla 1931 yılında İtalya’da gerçekleştirilen Uluslararası Hayvanları Koruma Kongresi’nde farkındalık oluşturmak amacıyla ilan edilmiştir. Ülkemizin de aralarında bulunduğu birçok ülkede 4 Ekim Dünya Hayvanları Koruma Günü çeşitli  etkinliklerle kutlanmaktadır. Bu etkinliklerde dünyamızı paylaştığımız hayvanlarla ilgili

olarak hayvan sevgisi, hayvan hakları, hayvan refahı, nesli tükenen hayvanlar ve sahipsiz hayvanlar konularına dikkat çekilerek var olan sorunlara çözümler üretilmeye çalışılmaktadır.

Cumhuriyet Üniversitesi Veteriner Fakültesi tarafından 4 Ekim Dünya Hayvanları Koruma Günü kapsamında, yaşamımızın ortağı olan hayvanların sağlığına katkıda bulunmak amacıyla Cumhuriyet Üniversitesi Veteriner Fakültesi Hayvan Hastanesi’nde 04-06 Ekim 2016 tarihleri arasında “Ücretsiz Muayene Günleri” etkinliği gerçekleştirilecektir.

Haber Tarihi : 05.10.2016