Mimarlık Bölümü Öğrencileri Eski Stadyum Alanıyla İlgili Projelerini Mimarlar Odası Heyetine Sundu

 Üniversitemiz Mimarlık Fakültesi Mimarlık Bölümü 4. sınıf öğrencileri Mimari Proje VII dersi kapsamında Eski Stadyum alanının dönüşümü ile ilgili projelerini sergilediler.

Mimarlık Bölümü Başkanı Yrd. Doç. Dr. Uğur Tuztaşı’nın yürütücülüğünü yaptığı proje jürisine Mimarlık Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Nazire Özgen Erdem’in yanı sıra Mimarlar Odası Başkanı Serdar İnce ve Mimarlar Odası’ndan davetli mimarlar katıldı.

Öğrenciler yaptıkları çalışmalar hakkında jüriye bilgi verdiler. Jüri öncesinde Mimarlık Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Nazire Özgen Erdem ile Mimarlık Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr. Uğur Tuztaşı yaptıkları konuşmalarında Mimarlık Fakültesi ile Sivas’taki ilgili kamu kuruluşları arasındaki iş birliğinin önemine vurgu yaptılar. Ayrıca Mimarlık Fakültesi olarak öğrencilere Sivas’taki mimari ve kentsel ölçekteki problemlerini ve proje konularına katkı koymayı düşündüklerini ifade ettiler.

Mimarlık Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr. Uğur Tuztaşı,  Mimarlar Odası Başkanı ve beraberindeki heyete proje alanı ve öğrencilerin burada yapmak istedikleri çalışmalar hakkında bilgi verdi. Mimarlar Odası Başkanı Serdar İnce de Mimarlar Odası Sivas Temsilciliği olarak eski stadyum alanının dönüşümüyle yakından ilgilendiklerini ve Mimarlık Bölümü’nün böylesine önemli bir konuyu proje konusu olarak çalıştırmasından duyduğu memnuniyeti ifade ederek oda ve bölümün her noktada iş birliği içerisinde çalışacağını kaydetti. Daha sonra öğrenciler, yaptıkları analiz çalışmalarını sergilediler.



Haber Tarihi : 04.10.2016

AYLARA GÖRE HABERLER