Diş Hekimliği Fakültemiz Uzman Yetiştirecek

Diş Hekimliği Fakültemiz uzman yetiştirmek için gerekli yetkilendirmeyi ilgili kurumdan aldı.

Sağlık alanında bölgesinin önde gelen üniversiteleri arasında yer alan Üniversitemiz, sağlık hizmetlerini gerek fiziki altyapı gerekse verdiği hizmet kalitesi açısından yükseltmeye devam ediyor.

Üniversitemiz Diş Hekimliği Fakültesince yürütülmek istenen Uzmanlık Eğitimi Programları eğitim standartlarına uygunluğu yönünden Tıpta Uzmanlık Kurulu tarafından gerekli yetkilendirmeyi aldı.

Ağız, Diş ve Çene Cerrahisi, Ağız, Diş ve Çene Radyolojisi, Çocuk Diş Hekimliği, Endodonti, Ortodonti, Periodontoloji, Protetik Diş Tedavisi ve Restoratif Diş Tedavisi ana bilim dalları uzmanlık eğitimi programlarının uzmanlık eğitimi için yetkilendirilmiştir.

Konu ile ilgili açıklama yapan Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İhsan Hubbezoğlu bölgenin taleplerine ciddi şekilde hazırlandıklarını, sağlık hizmetlerinin eksiksiz şekilde sunulmaya çalışıldığını ve sağlık hizmeti sunan uzman hekim kadrolarına da ciddi katkıda bulunduklarını söyledi.

Prof. Dr. Hubbezoğlu, “Tıpta uzmanlık kurulunun mekan ve eğitim üzerine yaptığı ayrıntılı inceleme sonucunda 8 ana bilim dalı 3 tam puan alarak uzmanlık eğitimi için yetkilendirilmiştir.” diye konuştu.

Dişte Uzmanlık Sınavı (DUS) ile öğrenci alındığını ve donanımlı mezunlar verildiğini anlatan Prof. Dr. Hubbezoğlu, “Sayın Rektörümüz Prof. Dr. Alim Yıldız’ın Üniversitemizin her alanında olduğu gibi sağlık alanına, özelde ise fakültemize olan desteği sorumluluğumuzu bir kat daha artırmaktadır." dedi ve Rektörümüze teşekkür etti.



Haber Tarihi : 17.10.2017

AYLARA GÖRE HABERLER