Çevre Mühendisliği 3’üncü Kariyer Günleri Düzenlendi

Üniversitemiz Çevre Mühendisliği Bölümü tarafından 3’üncü Kariyer Günleri etkinlikleri kapsamında program düzenlendi.


Mühendislik Fakültesi Konferans Salonu’nda gerçekleşen programa Teknoloji Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Meltem Sarıoğlu Cebeci, Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Bülent Erdem, davetliler ve çok sayıda öğrenci katıldı.

Programda konuşan Teknoloji Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Meltem Sarıoğlu Cebeci, “Biliyorsunuz iş bulmada mühendislik en önemli problemlerden bir tanesi. İş yerinizi kendiniz arayacaksınız veya kendiniz kuracaksınız. Bazı arkadaşlarımız kamu sektörüne girerken bazı arkadaşlarımız da özel sektörde kendi işlerini kurmak için çaba harcıyorlar. Dediğim gibi bu kariyer günleri artık bir gelenek hâline geldi. İnşallah bundan sonra da devam eder. Amacımız öğrencilerle mezunlarımızı bir araya getirip dertleşmelerini sağlamak, yol göstermek. Kimi belki iş bulma imkânı sağlayacak veya yol gösterecek. Mezunlarımız o anlamda birbirleriyle iletişimde olmaları çok önemli.” dedi.

Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Bülent Erdem, “Kariyer Günleri etkinlikleri Mühendislik Fakültelerinin ve tüm üniversitelerin hem öğrencilerinin meslek hayatına atılmasında hem de onlara yol göstermek açısından, gerek özel sektörde gerekse kamu sektöründe çalışan mezunlarımızın tecrübelerini aktarmak açısından hem de aynı zamanda öğrencilerimizin geleceğe hazırlanmalarını sağlayabilmek açısından çok önemli bir platform.” diye konuştu.

Konuşmaların ardından Üniversitemiz Mühendislik Fakültesinden mezun olan kamuda ve özel sektörde çalışan mezunlarımız, öğrencilere iş hayatında ve geleceğe hazırlanma açısından önemli bilgiler aktardılar.

Program soru cevap eşliğinde devam etti.
 



Haber Tarihi : 29.03.2019

AYLARA GÖRE HABERLER