1. Bilim, Kültür, Sanat ve Kitap Günleri Başladı

Rektörlüğümüzce düzenlenen 1. Bilim, Kültür, Sanat ve Kitap Günleri etkinlikleri başladı. 

Üniversitemiz Kültür Merkezinde düzenlenen programa Rektörümüz Prof. Dr. Alim Yıldız, il protokol üyeleri, Rektör Yardımcıları, Rektör Danışmanları, dekanlar, müdürler ve öğrenciler katıldı. 

Sivas Belediyesi Mehteran Takımı ve Üniversitemiz bayan halk dansları topluluğunun gösterisiyle başlayan programda konuşan Rektörümüz Prof. Dr. Alim Yıldız, “Üniversiteler sadece bilimin yapıldığı yerler değildir. Kültürel ve sanatsal faaliyetlerin de yapıldığı yerlerdir. Biz bu sene ilk olarak bilim, kültür, sanat ve kitap şenliğini gerçekleştiriyoruz ki bundan sonra da bunların yapılacağına inanıyoruz. Şehrimiz kadim bir şehir ve medreselerimize baktığımız zaman 1200’lü yıllardan bu yana gelen ve bu medreselerde birçok kitabın yazılmış olduğu şehir. Yine şehrimizde yazma eserler kütüphanemiz var. Oraya girdiğimiz zaman biz görüyoruz ki 1200’lü, 1500’lü yıllarda yazılmış kitaplar var ve bu kitaplar da söylediğim gibi bizim medreselerimizde yazılmış kitaplardır. İlk emri ‘oku’ olan bir dinin mensupları olduğumuz için biz de böyle bir faaliyeti gerçekleştirmek istedik. İnşallah bundan sonra da bu faaliyetler devam edecek.” dedi.
 
Açılış kurdelesinin kesilmesinin ardından Rektörümüz Prof. Dr. Alim Yıldız ve beraberindekiler Kültür Merkezi’nde oluşturulan stantları gezerek kitapları incelediler. Üniversitemiz öğrencilerinin geleneksel el işlemeciliği, bilimsel çalışmalar ve ürünleri de ayrı ayrı gezen katılımcılar, Güzel Sanatlar Fakültesi ile Eğitim Fakültesi Öğretim Üyeleri ve öğrencilerinin yapmış oldukları resimlerden oluşan Karma Resim Sergilerinin açılışını gerçekleştirdi.
 
1. Bilim, Kültür, Sanat ve Kitap Günleri’nin öğleden sonraki bölümünde Kahraman Tazeoğlu’nun okuduğu birbirinden güzel şiirler, dinleyenleri âdeta büyüledi.
 
Şiir dinletisinin ardından ilk günün programı Türk Müziği ve Devlet Konservatuvarı elemanlarının hazırlamış oldukları Klasik Türk Müziği Konseri ile sona erdi. Konser sonrası Rektörümüz Prof. Dr. Alim Yıldız konserde görev alan öğretim elemanları ve müzisyenlere Teşekkür Belgesi verdi.
 
 



Haber Tarihi : 20.03.2018

AYLARA GÖRE HABERLER