Milli Eğitim Müdürlüğü ile Eğitimde İş Birliği Uygulama Protokolü İmzalandı

Üniversitemiz ile İl Millî Eğitim Müdürlüğü arasında “Eğitimde İş Birliği Uygulama Protokolü” imzalandı.

 

Rektörlük makamında düzenlene imza törenine Rektörümüz Prof. Dr. Alim Yıldız, Sivas İl Millî Eğitim Müdürü Mustafa Altınsoy katıldı.

 

İmzalanan protokolün usul ve esaslarına göre; “Eğitim Öğretim Çalışmaları”, “Eğitim Yönetimi Çalışmaları” ile “Sosyal ve Kültürel Etkinlikler” kapsamında Sivas il sınırları içerisinde yer alan Millî Eğitim Bakanlığına bağlı resmî eğitim kurumlarında eğitimin niteliği ile ilgili öncelikli olarak belirlenmiş alanlar başta olmak üzere uygun görülen tüm alanlarda, planlı çalışmalar yürüterek eğitim hizmetlerinin niteliğini arttırmak; eğitim paydaşlarının sosyal, kültürel ve mesleki gelişmelerine destek olunması noktasında iş birliği ve koordinasyon sağlamak amaçlanmakta.

 

İl Millî Eğitim Müdürü Mustafa Altınsoy imza töreni öncesi yaptığı konuşmada, “Millî Eğitim Müdürlüğü olarak ilimizin güzide kurumu, şehrimizin yüz akı Cumhuriyet Üniversitesi ile önemli çalışmalar yapıyoruz. Geçmiş yıllarda yaptığımız iş birliğine ilaveten yine ‘Onlarda Buradaydı’ kapsamında Üniversitemizin çok değerli öğretim üyeleri okullarımıza gelip tecrübelerini, birikimlerini öğrencilerimizle, öğretmenlerimizle paylaşması çok önemli bir projedir. Bunlar okullarımıza zaman zaman gelip yaşamış oldukları tecrübeleri bizzat anlatarak rol model olmaktadırlar. Onun dışında Eğitim Fakültesinde okuyan öğrencilerin okullarımıza gelip uygulama yapmaları noktasında da iş birliği hâlindeyiz. Bir diğer iş birliği de engellilerle ilgili Prof. Dr. Recep Toparlı Hocamızın önderliğinde çeşitli faaliyetlerimiz var. Cumhuriyet Üniversitesi Engelliler Birimi (CENGEL) ile faaliyetlerde bulunuyoruz. Sayın Rektörümüz Prof. Dr. Alim Yıldız’a ve emeği geçen herkese çok teşekkür ederim.” ifadelerini kullandı.

 

Rektörümüz Prof. Dr. Alim Yıldız ise, “Geçen yıl birçok protokol imzalamıştık, bunların neticelerini de yıl içerisinde aldık. Yine üç proje imzalıyoruz. Bunlardan birincisi “Eğitim Öğretim Çalışmaları”, diğeri “ Eğitim Yönetimi Çalışmaları”, diğeri de “ Sosyal ve Kültürel Çalışmalar”dır. İl Millî Eğitim Müdürlüğüne bağlı okullarda ortak çalışmalar yapmak, Üniversitemizde görev yapan akademisyenlerimizin mezun olduğu okullara gidip konferanslar vermesi, öğrencilerle sohbet etmesi gibi çalışmaları geçen sene yapmıştık bu sene de devam edecek. Güzel neticeler aldık. Öğrencilere ufuk vermesi açısından da bunlar önemliydi. Bu yeni projelerimizde hayırlı olsun, bu projelerden de güzel neticeler alacağımızı biliyoruz.” dedi.

 

Yapılan açıklamaların ardından protokol imzalandı.



Haber Tarihi : 07.03.2018

AYLARA GÖRE HABERLER