Kitap Okuyoruz Etkinliği Düzenlendi

Üniversitemiz Eğitim Fakültesi Dekanlığının katkılarıyla Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Celal Tayyar Uğurlu tarafından öğretmenlik meslek derslerinden biri olan sınıf yönetimi dersi kapsamında “Kitap Okuyoruz ” etkinliği düzenlenerek sergi açılışı yapıldı.

Etkinliğe Rektörümüz Prof. Dr. Alim Yıldız, Genel Sekreter Vekilimiz Doç. Dr. Hakan Yekbaş, Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali Aksu, Rektör Danışmanı Yrd. Doç. Dr. Taner Çifçi ile çok sayıda öğretim elemanı ve öğrenci katıldı.

Programda, “İlk emri ‘oku’ olan bir dinin mensuplarıyız.’ diyerek sözlerine başlayan Rektörümüz Prof. Dr. Alim Yıldız, “Kitaplı bir toplumuz, bunun için okumak çok önemli. Yunus’un dediği gibi, ‘okumanın manası, kişi kendini bilmektir, sen kendini bilmezsen bu nice okumaktır’ okuyarak öğreneceğiz. Eğitim Fakültemizin yapmış olduğu bu etkinlik kapsamında kitap okumak ve okudukları kitapları poster hâline getirip sergilemek çok önemli. Biraz önce sergi salonunu dolaştım, çok güzel çalışmalar yapmışsınız. Bu bağlamda, emeği geçen herkese çok teşekkür ederim.” dedi.

 “Çok Okuyan Bir Toplum Değiliz”

Etkinliklerin olmasının çok önemli olduğunu, günümüzde çok okuyan bir toplum olmadığımızı dile getiren Rektör Prof. Dr. Yıldız, “Daha çok telefon ve bilgisayarlarla zaman geçiren bir toplum olduk. Okumak kutlu bir eylemdir, okumak bizi insan yapar, okumakla zenginleşiriz. Bilgiyle zenginlik arasında çok önemli irtibat kurarlar, zengin kişiler mallarını korumak için kendilerini seferber ederler ama bilgi insanı korur, bilgiyle bir yere varırsınız.” ifadelerine yer verdi.

Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali Aksu ise konuşmasında, insanların doğarken hiçbir bilgi edinmeksizin doğduğunu ancak zamanla bilgi edindiklerini vurgulayarak, “Bilgi edinmenin en güzel ve en önemli yolu okumaktır. Okumak gerçekten de uzun ve maceralı bir yolculuktur. Okumanın beşikten mezara kadar hiçbir sınırı, yaşı yoktur. Sevgili Peygamberimiz, ‘Beşikten mezara kadar ilim öğreniniz.’ der. İleri, uygar ve medeni bir toplum olabilmemiz için gençlerimizin çok okuması gerekiyor. ” şeklinde konuştu.

Doç. Dr. Celal Tayyar Uğurlu ise konuşmasında Eğitim Fakültesi öğrencileri olarak öğretmenlik meslek derslerinden biri olan sınıf yönetimi dersi çerçevesinde gerçekleştirmiş oldukları projede öğrencilerimizle birlikte yaklaşık 21 adet kitap okuduklarını ifade ederek bu kitapları poster hâline getirerek sergilediklerinin altını çizdi.

Rektörümüz Prof. Dr. Yıldız, öğrencilerin okumuş oldukları 21 kitabın poster olarak sergilendiği sergiyi de gezerek bilgiler aldı.

Programda daha sonra 21 kitabı okuyan öğrenciler okudukları kitaplar hakkında davetlilere bilgi verdiler. 



Haber Tarihi : 19.12.2016

AYLARA GÖRE HABERLER