Eğitim Fakültesinde Karma Resim Sergisi Açıldı



Eğitim Fakültesi Resim İş Öğretmenliği Bölümü öğrencileri, Öğretim Görevlisi Tamer Balıkçı’nın danışmanlığında karma resim sergisi açtı.
 
Üniversitemiz Eğitim Fakültesi’nde açılan sergiye, Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali Aksu, öğretim elemanları, resimseverler ve öğrenciler katıldı.
 
Serginin açılışında konuşan Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali Aksu, “Öğrencilerin yaptığı çalışmalar gayet başarılı ve başarılarının devamını diliyorum. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Öğrencilerimize ve öğretim görevlilerine bu imkânı sağlayanlara teşekkür ediyorum. Allah hayırlı uğurlu etsin.” dedi.
 
Öğrencilerin resimlerinin bulunduğu serginin açılış töreninde sergi hakkında bilgi veren Tamer Balıkçı, “Sergimiz 2017- 2018 eğitim öğretim yılı, ikinci dönem ikinci sınıf öğrencilerinin yapmış olduğu karma bir sergidir. Bu sergide 100’ün üzerinde yağlı boya ve akrilik resim var. Öğrencilerimiz ilk defa akrilik ve yağlı boya çalışmaları yaptıklarından dolayı birtakım hataları ve eksikleri olabilir. Ama çok emek verdiler. Çok güzel bir iş yaptılar. Bunu sizlerin ve sanatseverlerin beğenisine sunuyoruz.” dedi.
 
Sergide resmi bulunan öğrenciler, “Yağlı boya ve akrilik boya tekniği ile bu çalışmaları yaptık. Burada reprodüksiyon (Ünlü ressamların tablolarından alınma) resmimiz ve kendi yaptığımız resimlerimiz var. Reprodüksiyon kendi üslubumuzu oluşturmak için yaptığımız çalışmalardır. Bunun bize kattığı ünlü ressamların resimlerin etkilenerek kendi tarzımızda özgün resimler yapmaya çalışıyoruz.” dediler.
 

Yapılan konuşmaların ardından protokol üyeleri ve sanatseverler sergiyi gezdi.



Haber Tarihi : 03.10.2018

AYLARA GÖRE HABERLER