Üniversitemiz ve Sağlıklı Yaşam

“Fiziksel Aktivite İmkânlarının Geliştirilmesi İşbirliği Protokolü” kapsamında, Sağlık Bakanlığı’ndan temin edilen toplam 100 adet bisiklet, Üniversitemiz ve İl Halk Sağlığı Müdürlüğü arasında yapılan protokolle teslim alındı.

Rektörlük Senato Salonu'nda gerçekleştirilen imza törenine Rektörümüz Prof. Dr. Alim Yıldız, Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Mehmet Çimen, Halk Sağlığı Müdürü Levent Sağlam ve Halk Sağlığı Şube Müdürü Ebru Aktaş katıldı.

İmza töreninde konuşan Rektörümüz Prof. Dr. Alim Yıldız, “ Bilindiği üzere obezite, çağımızın en büyük hastalıklarından birisi ve bu da hareketsizlikten meydana geliyor. Sağlıklı hayat projesi kapsamında Üniversitemizin de yapması gereken birçok çalışma var. Gerek çalışanlarımız gerekse hocalarımız sürekli olarak oturduklarından harekete ihtiyaç duydukları kesin. Bundan dolayı Sağlık Bakanlığı ve Sivas Halk Sağlığı İl Müdürlüğü ile böyle bir protokol yapıyoruz. Bu protokol 3 yıl geçerlidir. Üniversitemize 100 adet bisiklet verilecek. Bizim Üniversite yerleşkesi içerisindeki yollarımızda bisiklet yolu projelerimiz de var. Bunun yanı sıra bisiklet park istasyonları oluşturacağız. Teslim edilen bisikletler bu istasyonlarda bulunacak. Öğrenciler, akademisyenler ve çalışanlarımız bu bisikletten istifade edecekler.” dedi.

Halk Sağlığı İl Müdürü Levent Sağlam ise konuşmasında, “Fiziksel Aktivite İmkânlarının Geliştirilmesi İşbirliği Protokolü” kapsamında Cumhuriyet Üniversitesi ile iş birliği protokolü imzalayacağız. Bu kapsamda Üniversite çalışanları ve öğrencilerinin hareketli hayata teşviki amaçlanmaktadır. Kendimizi yaşlılığa hazırlamak, sağlıklı bir hayat sürmek için mutlaka dengeli ve sağlıklı beslenmenin yanı sıra bedensel aktivitelerde de bulunulması gerekmektedir.” ifadelerine yer verdi.

Konuşmaların ardından Rektörümüz Prof. Dr. Alim Yıldız ve Halk Sağlığı İl Müdürü Levent Sağlam, Fiziksel Aktivite İmkânlarının Geliştirilmesi İşbirliği Protokolü’nü imzaladı.

 HABERLE İLGİLİ VİDEOLAR İÇİN LÜTFEN TIKLAYINIZ:

www.youtube.com/watch VİZYON 58



Haber Tarihi : 20.04.2017

AYLARA GÖRE HABERLER