Samet Aybaba Üniversitemizde

Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulumuz tarafından İletişim Fakültesi Konferans Salonu’nda Demir Grup Sivasspor'un teknik direktörü Samet Aybaba’nın konuşmacı olarak katıldığı 'A'dan Z'ye Futbol' konulu konferans düzenlendi.


Düzenlenen programa, Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Hilmi Ataseven, Demir Grup Sivasspor Teknik Direktörü Samet Aybaba, Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu Müdürü Dr. Öğretim Üyesi Mehmet Gül, öğretim elemanları ile çok sayıda öğrenci ve davetli katıldı.


BESYO Müdürü Dr. Öğretim Üyesi Mehmet Gül, ”Futbol bildiğiniz gibi dünyadaki en büyük endüstrilerden biri. Birçok büyük kitleleri peşinden sürüklemekte. Bununla beraber büyük bir finansal yapının olduğu bir durumdur. Bu yapı içerisindeki en büyük aktörlerden biri futbolcu. Yine bu yapıyı en iyi etkileyen ve en önemli konumda yer alan kişiler de teknik direktörlerdir. Samet Aybaba hocamıza biz bu konu ile ilgili mutfağın içerisinde yer alan biri olarak kendisinin bilgilerini bizimle paylaşmasını teklif ettiğimizde hiç tereddüt etmeden kabul ettiler.” diye konuştu.


Demir Grup Sivasspor Teknik Direktörü Samet Aybaba, “Adanalıyım, Osmaniyeliyim. Orada doğduk, biliyorsunuz orada turunç vardır. Onunla başladık biz futbola. Osmaniye’de pek futbolla ilgili bir çalışma yoktu. İskenderunspor vardı o zaman. Bölgenin en iyi takımlarından biriydi. Ben o takımın alt yapısına gittim. O zaman seçmeler vardı. Toprak sahalar, imkânsızlıklar biliyorsunuz. Bunlar artık çok geride kaldı. İskenderunspor’a yükseldim ve 3 yıl orada oynadım. Yirmi bir yaşında Beşiktaşspor’a gittim. 11 yıl orada oynadım, 7 yıl kaptanlık yaptım. Sonra antrenörlüğe başladım.”dedi.


Futbola Adana'da başladığını, Beşiktaş eski başkanlarından Süleyman Seba sayesinde bugünlere geldiğini belirten Samet Aybaba, “Biz Süleyman Seba'nın evlatlarıyız. Bizi o yetiştirdi. Takımdaşlığı, kulüp sevgisini, birlikte hareket etme özelliğini Süleyman ağabeyle kazandık. O bize her şeyi anlatıyordu, gösteriyordu. Zaten tavrı, davranışı, duruşu ve söylemlerinin bizi başka bir yöne itme ihtimali yoktu. Biz onunla bu işe başladık. Ondan sonra devam etmeye çalışıyoruz. Orası bir okul gibiydi. Orada çok emeğimiz var.” dedi.


Sivasspor’da çalıştığını ve keyif aldığını belirten Teknik Direktör Aybaba, “9 maç hiç yenilmedik, kendi sahamızda hiç gol yemedik. Hiç lider olmamış takım şampiyon oldu. Şimdi de iyi bir kadro oluşturduk. Kolay değil dünyanın çeşitli yerlerinden oyuncular aldık. Bir arada tutabilmek, birlikte hareket ettirebilmek, aynı heyecanı duyabilmek ve bir takım olabilmek zor şeyler; ama arkadaşlarımız kolayı başardı. Biraz yukarı, biraz aşağı böyle sallanıyor takım, seneye belki daha iyi konuma gelecek. Bu senede yaptıkları işler ortada. Oldukça keyifli maçlar var, oynamayı seviyorlar. Hatta bir aile olma özelliğinde çocuklarını da getirerek, devam ettiriyorlar.” diye ifade etti.


Düzenlenen konferansta Aybaba, futbolculuk geçmişi, güncel futbol ve spor ile ilgili öğrencilerin sorularını cevapladı.


Konferans sonrası Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Hilmi Ataseven, Aybaba'ya plaket verdi.



Haber Tarihi : 20.04.2018

AYLARA GÖRE HABERLER