Hafik Kamer Örnek MYO’dan Kadınlar Günü Etkinlikleri

Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Hafik Kamer Örnek Meslek Yüksekokulu ve Hafik KYK Yurt Müdürlüğü iş birliğiyle 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla kadınların toplumdaki yerini vurgulamak ve farkındalık oluşturmak amacıyla bir dizi etkinlik gerçekleştirildi.

 

“Anadolu’da Çağlar Boyu Kadın” konulu panel ile başlayan etkinlikte Öğr. Gör. Fatma Şeker, Anadolu’da geçmişten günümüze kadının toplumda çağlar boyu üstlendiği rolleri, Sivas Bilim Sanat Merkezi Sanat Öğretmeni Ayşe Okul, görsel sanatta kadının yeri, Drama Bilim Uzmanı Öğr. Gör. Yunus Yapalı ise toplumda kadının algılanma biçimini anlattı.

 

Etkinlik Ayşe Okul ve Sivas Olgunlaştırma Enstitüsü Resim Öğretmeni Caner Kemahlıoğlu’nun kadın temalı resim sergisiyle devam etti.

 

Toplumda kadına şiddet ve kadın cinayetlerine farkındalık oluşturmak amacıyla Öğr. Gör. Yunus Yapalı, Ayşe Okul, Caner Kemahlıoğlu ve Hafik MYO Çocuk Gelişimi Bölümü öğrencilerinin de katılımıyla Enstalasyon tekniği ile gerçekleştirdikleri canlı performans gerçekleştirdiler. 

 

Enstalasyon performans tekniği ile sunulan canlı performansta kadın cinayetleri konu edilirken, toplumun tutumu, toplumun her kesiminden ve her eğitim seviyesinden kadının şiddete maruz kalabileceği, bu durumun toplumsal bir yara oluşturduğu görsel olarak ifade edildi.
 



Haber Tarihi : 13.03.2020

AYLARA GÖRE HABERLER