Üniversitemiz 43 Yaşında...

Cumhuriyet Üniversitesi, Cumhuriyet’in 50. yılı anısına 9 Şubat 1974 tarihinde, Cumhuriyetin temellerinin atıldığı kültür ve tarih kenti Sultanşehir Sivas’ta kurulmuştur. Sürekli olarak büyüyen ve gelişen Cumhuriyet Üniversitesi daima yüksek standartları hedeflemiş; bugün 15 Fakülte, 4 Enstitü, 6 Yüksekokul, 14 Meslek Yüksekokulu, 1 Konservatuvar, 25 Araştırma ve Uygulama Merkezi ile ülkemizin saygın üniversiteleri arasındaki yerini almıştır. Yaklaşık 56 bin öğrencinin eğitim gördüğü Cumhuriyet Üniversitesi; Anadolu’nun önemli öğrenci şehirlerinden biri olma yolunda hızla ilerleyen Sivas'ta Merkez Yerleşkesi, 11 ilçedeki yüksekokul ve meslek yüksekokulları ile bölgesinin en büyük, en önemli eğitim kurumlarından biridir.

 

Bilimsel çalışmalar akademi dünyasının en önemli temel taşlarındandır. Cumhuriyet Üniversitesi hem Türkiye’de hem de uluslararası alanda başarıyı hedefleyen akademisyenleri bünyesinde barındırmayı amaçlamaktadır. 1839’u akademik olmak üzere toplam 3613 personeli ile topyekûn kalkınma anlayışını benimseyen Cumhuriyet Üniversitesi; özelde kentin, genelde bölgenin ve ülkemizin sosyo-ekonomik ve kültürel gelişimine katkı sağlamayı amaçlamaktadır.


43 yıl önce bugün temelleri atılan, uluslararası kimliğe sahip evrensel bir üniversite olma yolunda önemli adımlar atan Cumhuriyet Üniversitesi; yarının sahipleri arasında yer almak amacındadır. Bu amaç doğrultusunda, ilk günkü coşku ve heyecanıyla, mevcut bilgi ve birikimi, yetişmiş insan gücü ile büyümeye, Sivas’a ve ülkemize katkı sağlamaya devam etmektedir. 



Haber Tarihi : 27.02.2017

AYLARA GÖRE HABERLER