“ Öfke Ruhun Habercisidir”

Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Sağlık Kültür Spor Daire Başkanlığı tarafından “Öfke Yönetimi” konulu konferans düzenlendi. 


Üniversitemiz Kültür Merkezi Kadı Burhaneddin Salonu’nda gerçekleştirilen konferansa, akademik ve idari personelimiz ile çok sayıda öğrenci katıldı.

 

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’mızın okunmasını ile başlayan konferansta Öğr. Gör. Sema Biçer öfke ve yönetimi konularında bilgi vererek “ Öfkenin kendisi ruhsal bir hastalık değildir. Ama bazı ruhsal bozukluklara eşlik edebilen bir duygu. Bazı ruhsal hastalıklarda da öfke duygusunu yaşıyor kişiler. Öfke kurtulmak istenilen bir duygu. Herkes öfkeli olmaktan kurtulmak istiyor veya öfke danışmanlığı almak istiyor. Öfkemi nasıl yok edebilirim çabası içerisine giriyor. Bunun nedeni şu; öfke duygu olarak son derece sağlıklı olmakla birlikte, öfkeyi algılayış şeklinden kaynaklanıyor. Çünkü öfke olumsuz bir duygu olarak nitelendiriliyor. Düşmanlıkla, saldırganlıkla ve şiddetle karıştırılıyor. Bunlarla karıştırıldığı için olumsuz bir duygu olarak algılanıyor ve bundan kurtulmaya çalışılıyor.” dedi.

 

Konuşmasının devamında öfkenin insani bir duygu olduğunu ve yönetilmesinin kişinin ruhsal olarak sağlıklı bir birey olmasına katkı sunacağının altını çizen Öğr. Gör. Biçer; “Öfkeden kurtulma şansımız yok ama onu yönetme becerisi geliştirebiliriz. Bizim iç dünyamızda oluşan bir şey öfke. Son derece insanca ve doğal bir şey. Öfke ruhun habercisidir. İçinde olan duyguları sana haber verir. İnsanın kendini iyi veya kötü hissetmesine neden olur. Ancak bir insanı iyi veya kötü yapmaz.” dedi. 

 

İnsan ruhu ve öfke üzerine çeşitli bilgilerin verildiği konferans Öğretim Görevlisi Sema Biçer’e teşekkür belgesi verilmesiyle son buldu.


 



Haber Tarihi : 06.03.2020

AYLARA GÖRE HABERLER