Rektörümüz Fen Fakültesi Öğrencileri ile Söz Meclisi’nde Buluştu

Bilimin ve teknolojinin ülkemizin kalkınmasında önemli bir yerinin olduğunu bilen ve bu yönde çalışmalar yapan Üniversitemiz, öğrencilerimizin sorunlarını en kısa sürede çözmeyi amaçlıyor. Bu amaç doğrultusunda Rektörümüz Prof. Dr. Alim Yıldız, Söz Meclisi programında Fen Fakültesi öğrencileriyle bir araya geldi.


Farklı fakültelerde eğitim gören öğrencilerin tarihî Susamışlar Konağı’nda ağırlandığı Söz Meclisi programına Rektörümüz Prof. Dr. Alim Yıldız, Rektör Başdanışmanı Prof. Dr. Recep Toparlı, Fen Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İdris Zorlutuna, Dekan Yardımcıları Doç. Dr. Adil Elik, Doç. Dr. Baki Keskin ve Fen Fakültesi öğrencileri katıldı.


Prof. Dr. Recep Toparlı’nın koordinatörlüğünde yapılan programda öğrencilerin merak ettikleri sorulara cevap veren Rektörümüz Yıldız,3+1 ve 7+1 eğitim sistemi hakkında bilgi vererek, “2 yıldır şunu söylüyorum: 4 yıllık fakültelerimizde 7+1 sisteme geçelim. Yani üç buçuk yıl teorik derslerinizi alın, son 14 haftayı iş yerinde geçirin ve notu oradan alın. 2 yıllıklarda 3+1 sisteme geçelimş. Yani 3 dönem okuyacaklar, 4’üncü dönemde bir iş yerinde 14 hafta bulunacak ve notları da oradan alacaklar. Hem teoriği hem de pratiği bilen kişiler olarak yetişecekler. Mümkün olan yerlerde bunu yapmamız gerekiyor.” dedi.


Öğrencilerin kendilerini ve akademik kariyerlerini geliştirerek bir üst duruma geçmeleri gerektiğini belirten Prof. Dr. Yıldız, “Hangi üniversiteyi bitirirseniz bitirin, her şey sizin elinizde. Üniversitenin adının büyük olması önemli değil, öğrencinin kendisini nasıl yetiştirdiği önemli. Sizi öne geçirecek bir şey yapmanız lazım.“ diye konuştu.

 

Önceliğimiz Öğrencilerimiz

 

“Söz Meclisi” toplantılarının sorunlar üzerinde ne kadar etkili olduğuna değinen Rektörümüz, “Öğrenci memnuniyetini önemsiyoruz, öğrencinin kaliteli, iyi bir eğitim almasını önemsiyoruz. Bunun için de bu toplantıları yapıyoruz. Sorunları öğrenci gözünden görmek gerekiyor. Bize birçok konuda yardımcı oluyorsunuz. Mezun olduğunuzda ‘İyi ki Cumhuriyet Üniversitesi mezunuyum’ diyebilirseniz bizim kazancımız bu olacak.” ifadelerini kullandı.

 

Öğrencilerin üniversitede eğitim alırken huzurlu ve mutlu olmasının en önemli önceliği olduğunu ifade eden Rektörümüz Yıldız şunları söyledi:

 

“Kendinizin farkına varın, biz bunu söylüyoruz. Siz önemlisiniz. Türkiye’nin geleceği sizlere emanet. Bir şeyler yapmak zorundasınız. Birçok şeyi de öğrenciyken yaparsınız. Benim baştan beri söylediğim şu: Öğrenci benim için önemlidir. Üniversitede yapılan çalışmalar sizin rahatınız için, sizin huzurlu bir ortamda eğitim alabilmeniz için, sizin daha kaliteli bir eğitim alabilmeniz için.”

 

Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Eğitimi öğrencilerinin Sivas Yöresi ve Âşık Veysel’e ait türküler seslendirdiği program, toplu fotoğraf çekiminin ardından sona erdi.

 

 



Haber Tarihi : 02.11.2018

AYLARA GÖRE HABERLER