Yerli İmplant Diş Hekimliği Fakültesi’nde Tanıtıldı

Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Rektör Danışmanı, Diş Hekimliği Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Oğuzhan Görler’in, Sivas’ın önemli sanayi kuruluşlarından Eksantrik Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi (ESTAŞ) ile yaptığı iş birliğiyle yürüttüğü yerli implant üretme projesi hayat buldu. 

 

Rektör Prof. Dr. Alim Yıldız’ın üniversite-sanayi iş birliğine, Üniversitenin vizyonuna katkı sunacak bilimsel faaliyetlere ve projelere verdiği önem sayesinde birçok çalışma yapılırken, implant projesi de üniversitenin imza attığı projeler arasında yer aldı.

 

Bu kapsamda ülkemizin sağlık alanında tüm dünyada söz sahibi olmasına katkı sunacak, Sivas’ın uluslararası camiada tanıtımına katkı sağlayacak, tamamen yerli ve millî olarak üretilen ve yüksek teknoloji gerektiren materyaller ile geliştirilen dental implant sistemlerinin tanıtım toplantısı Diş Hekimliği Fakültesi Toplantı Salonu’nda gerçekleştirildi.

 

Teknik danışman ESTAŞ Medikal Satış ve Pazarlama Sorumlusu Yüksek Mühendis Bahadır Karaca’nın ürün tanıtımını yaptığı toplantıya Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İhsan Hubbezoğlu, Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Recai Zan ve öğretim üyeleri katıldı.

 

Toplantı öncesi açıklamalarda bulunan Doç. Dr. Oğuzhan Görler ülkemizin son yıllarda sağlık alanında büyük bir atılım gerçekleştirdiğini, özellikle koronavirüse karşı yürütülen mücadelede bunun etkin bir şekilde görüldüğünü, diş sağlığı konusunda da yerli ve millî çalışmalar yaptıklarını vurguladı. 

 

Tamamen yerli ve millî imkânlarla dental implantların üretildiğini söyleyen Doç. Dr. Görler ürünün ülkemizin sağlık alanındaki ivmeli yükselişine ciddi katkı sunacağını, ESTAŞ’ın yüksek teknolojisi ve donanımlı ekibi ile güzel bir sonuç alındığını ifade ederken, Almanya ile başlayan anlaşma ve ihracatının tüm dünyaya yayılmasını hedeflediklerini belirtti.

 

Görler’in açıklamalarının ardından tanıtım toplantısına geçildi.

 

Dental implant sistemlerinin diğer tüm implantlardan farklılıkları ve üstün özellikleri, Ar-Ge çalışmaları, pazar faaliyetleri ve sahip olduğu uluslararası kalite standardı belgeleri ve emsallerinden ayıran yönleri ESTAŞ Medikal Satış ve Pazarlama Sorumlusu Yüksek Mühendis Bahadır Karaca tarafından tanıtıldı.

 

İmplant altyapı ve üst yapısının üretiminde kullanılan malzemesinin, implant üretiminde kullanılan titanyum malzemelerin en elit üyesi olduğunu belirten Karaca, işlenmesi ileri teknoloji gerektiren bu materyal için dünyada benzeri olmayan özel bir yüzey geliştirdiklerini ve patent sürecini başlattıkları ifade etti. 

 

Yaklaşık 100 farklı reçete sonucu ortaya çıkarılan proses şartının benzersiz kemik tutulumu için gerekli şartları sağladığını belirtti. Bahadır Karaca, ürünün diğer artıları arasında çeşitliliği, yiv yapıları ve bağlantı sistemleri ile de ön plana çıktığını belirtti. Yaklaşık 6 yıllık altyapı geliştirme ve 1,5 yıllık yoğun Ar-Ge çalışmaları sonucunda şu anda dünyanın en ince ve en küçük internal bağlantılı implant sistemini tasarlayıp ve ürettiklerini de belirtti. 

 

Üretilen dental implantların, biyomekanik, biyouyumluluk, klinik çalışmaların ve diğer testlerin akredite kuruluşlar tarafından yapılan testlerde başarı ile sürdürüldüğünü aktaran Karaca, ayrıca üretilen ürünlerin Sağlık Bakanlığı sisteminde de kayıtlı olduğunu, diş eksikliği olan hastalara güvenle uygulanabileceğini belirtti. Üretimi yapılan dental implantların 7 farklı patent başvurusuna sahip olduğunu ve 6 farklı bilimsel yayın çalışmasının da eş zamanlı devam ettiğini toplantıda aktardı. Ar-Ge ve bilimsel çalışmalarının ivmeli bir şekilde devam ettiğini ve implant konusunda destekleyici ve farklılıklar içeren çalışmalara da başladıklarını belirten ESTAŞ Medikal ekibi ayrıca kendilerinin tasarladıklarını ve üretim aşamasında olan yeni nesil eklemeli imalat teknolojisine uygun üç boyutlu metal yazıcılar ile kişiye özel implantları da üreteceklerini belirtti.

 

Tanıtım toplantısının sonunda katılımcıların sorularını yanıtlayan Bahadır Karaca ve Ürün/Proses Geliştirme Sorumlusu Mühendis Mustafa Çetin; ESTAŞ Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Timuçin’e, Genel Müdürü Osman Mavuş’a, Medikal Yöneticisi Fatih Özaydın’a, Teknik Danışman Doç. Dr. Oğuzhan Görler’e, Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Alim Yıldız’a, toplantıya katılım gösteren değerli akademisyenlere ve süreçte emeği geçen tüm ESTAŞ ailesine teşekkür ettiler.

 



Haber Tarihi : 27.05.2020

AYLARA GÖRE HABERLER