“Hemşirelik ve Toplum Sağlığı” Adlı Konferans Düzenlendi

Üniversitemiz Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölümü, Suşehri Sağlık Yüksekokulu Müdürlüğü, Üniversitemiz Sağlık Hizmetleri Uygulama ve Araştırma Hastanesi Başhekimliği ve Sivas Numune Hastanesi işbirliği ile 12 Mayıs Dünya Hemşireler Günü kapsamında "Hemşirelik ve Toplum Sağlığı" adlı konferans düzenlendi

Polis Meslek Yüksek Okulu Konferans Salonunda gerçekleşen programa, Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Mehmet Çimen, Belediye Başkan Danışmanı Erdoğan Yuvacı,  Rektör Danışmanımız Yrd. Doç. Dr. Enis Baha Biçer, Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekan V. Prof. Dr. Hatice Tel Aydın, Suşehri Sağlık Yüksekokulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Nilüfer Tuğut, Üniversitemiz Uygulama ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Ahmet Yılmaz, öğretim elemanları ile çok sayıda hemşire ve öğrenci katıldı.

12 Mayıs Dünya Hemşireler Günü Etkinlikleri Düzenleme Komitesi Başkanı ve Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölüm Başkanı Prof. Dr. Havva Tel yaptığı açış konuşmasında, “Ülkemizin de üyesi olduğu Uluslararası Hemşireler Birliği, herkes için kaliteli hemşirelik bakımı sağlamayı, güvenli küresel sağlık politikaları geliştirmeyi, hemşirelik bilgi birikimini artırmayı, hemşireliğin tüm dünyada yeterli, yetkin ve saygın bir meslek olmasını amaçlamaktadır. 12 Mayıs 2017 yılı temasını da ‘Sürdürülebilir Kalkınma Hedeflerine Ulaşmada Hemşireler Öncüdür’ olarak belirlenmiştir.” dedi.

Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Hatice Tel Aydın ise konuşmasında, “12 Mayıs Dünya Hemşireler Günü kutlama programlarının meslek üyeleri arasında bilgi paylaşımına, ortak dilin gelişmesine, mesleki gelişmeyi, değişimi sağlayacak stratejilerin gündeme gelmesine katkı veren, önemli mesleki etkinliklere fırsat vermesi bakımından çok önemlidir.” diyerek meslektaşlarının ve geleceğin hemşiresi öğrencilerin gününü kutladı.

Daha sonra kürsüye gelen Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Mehmet Çimen yaptığı konuşmada, “Biz geçen hafta bugün bu saatte ebeler gününü kutladık, şimdi de sağlık ve sıhhatle Dünya Hemşireler Günü’nü kutluyoruz. Sağlıkla, sıhhatle nice hizmetler diliyoruz. Sağlık alanında çok büyük bir görev ve misyonunuz var. Hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum.” dedi.

Konferansa konuşmacı olarak katılan Ege Üniversitesi Hemşirelik Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. M. Olcay Çam ise yaptığı konuşmada, “Sürdürülebilir kalkınma hedefleri, yoksulluğu ortadan kaldırmak, gezegenimizi korumak ve tüm insanların barış ve refah içerisinde yaşamasını sağlamak için evrensel eylem çağrısıdır. Eğer insanlığın yarısı, gelişmelerdeki ilerlemelerden yararlanamıyorsa bu gelişme evrensel değildir. Sürdürülebilir kalkınma hedefleri, gelecek nesillerin yaşamını sürdürebileceği biçimde iyileştirmek için bugünden doğru seçimleri yapacak şekilde yönlendirilmeli. Tüm dünyada kendi önceliklerine ve dünyanın karşı karşıya olduğu çevre sorunlarına uygun olarak benimseyecekleri açık rehberlik ve hedefler sunar. Sürdürülebilir kalkınma hedefleri yoksulluk, iklim değişikliği ve çatışmalar gibi, dünyamızın karşı karşıya olduğu ağır zorlukların bazılarını çözümlememiz için bize ortak plan ve gündem sağlar.“ ifadelerini kullandı.

Konferans, Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Mehmet Çimen’ in Prof. Dr. M. Olcay Çam’a belge takdimi ve toplu fotoğraf çekimi ile son buldu.



Haber Tarihi : 18.05.2017

AYLARA GÖRE HABERLER