Yerleşkemizde Fidan Dikimi Devam Ediyor

Üniversitemiz ve Kayseri Orman Bölge Müdürlüğü arasında geçtiğimiz mart ayında yapılan protokolle personel ve öğrenci sayısı kadar fidan dikimi kararlaştırılmıştı.

Üniversite yerleşkemizin çevre düzenlemesi için çalışmalarına devam eden Rektörümüz ve yönetimimiz yeşil bir yerleşke düşüncesiyle adımlar atmaya devam ediyor.

“Orman Genel Müdürlüğü Üniversitelerimizi Ağaçlandırılıyor’ projesi kapsamında imzalanan protokol neticesinde 60 bin fidan yerleşkemize dikilmişti. Bu fidanların haricinde fakültelerin talepleri neticesinde ilk olarak Diş Hekimliği Fakültesi önünde fidanlar dikildi.


60.000 fidan dikiminin 80 adedinin dikimine Rektörümüz Prof. Dr. Alim Yıldız, Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İhsan Hubbezoğlu, Sivas Orman İşletme Müdür Vekili Sefa Duman, Genel Sekreter Yardımcısı Alper Duran, Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanı Muhlis Öztürk, Kütüphanecilik ve Dokümantasyon Daire Başkanı Mustafa Hasbek, öğretim elemanları ve öğrenciler katıldı.

Rektörümüz temsili fidan dikimini yaptıktan sonra konuyla ilgili bir açıklama yaptı.

Rektörümüz Prof. Dr. Yıldız açıklamasında, “Üniversitemize yılda 60 bin fidan dikilmesi için bir protokol yapmıştık. Bu fidanlar şu anda dikilmiş durumda. Bu dikilenler 60 binin dışında olanlar. Biz her sene kaç tane öğrenci gelmişse o kadar fidan dikelim diyorduk, Kayseri Bölge Müdürlüğü ‘Bu yetmez biz toplam öğrenci sayısı kadar fidan dikelim’ dedi. Teşekkür ediyoruz.” ifadelerini kullandı.

Rektörümüz ve beraberindekiler daha sonra fidan dikimi yapan öğrencilerle tek tek sohbet ederek onların fidan dikmesine yardımcı oldular.

 



Haber Tarihi : 20.11.2017

AYLARA GÖRE HABERLER