“Savaş O An Kazanılır”

Üniversitemiz Kültür Merkezi’nde düzenlenen konsere Rektörümüz Prof. Dr. Alim Yıldız, İl Millî Eğitim Müdürü Mustafa Altınsoy, akademisyenlerimiz ve çok sayıda öğrenci katıldı.

İl Millî Eğitim Müdürü Mustafa Altınsoy konuşmasında, “Uğrunda birçok güneşin battığı ve vatan evladının feda edildiği ve tarihte çok önemli bir yere sahip olan, tarihin yönünü değiştiren bir zaferin, bir mücadelenin yıl dönümünü anmak üzere toplanmış bulunmaktayız. Bildiğiniz gibi savaşlar kılıçla yapılır ama ülkeler kalemle ayakta tutulur, dolayısıyla bir millet olmanın birçok ögesi ve şartı vardır. Bunlardan en önemlisi de kültürdür, dildir, edebiyattır, musikidir.” ifadelerine yer verdi.

Rektörümüz Prof. Dr. Alim Yıldız yaptığı konuşmada, “18 Mart tarihimizde önemli bir dönüm noktasıdır. Şehitleri anmak için bir araya geldik çünkü biz onlara çok şey borçluyuz eğer hâlâ ezan okunabiliyorsa, bayrak göklerde dalgalanabiliyorsa onların sayesindedir. Programda emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum.” dedi.

Program, belge takdimi ve toplu fotoğraf çekimiyle son buldu.

HABERLE İLGİLİ VİDEO İÇİN LÜTFEN TIKLAYINIZ:

www.youtube.com/watch KANAL 58

www.youtube.com/watch VİZYON 58