SCÜ Güreş Takımı Türkiye Üçüncüsü Oldu

Sivas Cumhuriyet Üniversitesi (SCÜ) Güreş Takımı, 2-6 Mart tarihleri arasına Ankara’da yapılan Türkiye Üniversitelerarası Ünilig Güreş Şampiyonası’nda Türkiye üçüncüsü oldu.

 

Ankara Gazi Üniversitesi ev sahipliğinde düzenlenen Türkiye Üniversitelerarası Ünilig Güreş Şampiyonası’na toplam 41 üniversite katılırken, SCÜ Güreş Takımı, şampiyonada 1 ikincilik, 1 üçüncülük ve 4 tane beşincilik elde etti. 

 

Öğrencilerimizden Muhammet Halit Özmuş 74 kg’da 2. olurken, 79 kg’da Coşkun Keleş 3. oldu. 5.’ligi elde eden öğrencilerimizden Muhammet Kömürcü 57 kg’da, Yusuf Toktaev 61 kg’da, Enes Namık Uçan 70 kg’da ve Batuhan Demirbaş 97 kg’da dereceye giren güreşçiler arasında yer aldılar. 

 

Elde ettiği bu dereceler sonucunda yapılan takım sıralamasında SCÜ, takım halinde Ünilig Güreş Şampiyonası’nı Türkiye üçüncüsü olarak tamamladı.

 

Diğer taraftan Greko-romen stilde 55 kg’da Ali Abidin ve 67 kg’da Bilal Geldi sıkletlerinde 5. oldular. Ayrıca SCÜ Güreş Takımı, şampiyonaya en fazla yabancı uyruklu sporcu ile katılan takım olarak dikkat çekti.

 

Ayrıca güreş takımımız en fazla yabancı uyruklu sporcu ile katılan takım olarak dikkat çekti.



Haber Tarihi : 08.03.2022

AYLARA GÖRE HABERLER