“Sevgi Barış ve Özgürlük Yolunda” Zeytin Dalı

 Üniversitemiz Kültür Merkezi Kadı Burhaneddin Salonu’nda Zeytin Dalı Operasyonu TRT Savaş Muhabiri Mehmet Akif Ersoy’un konuşmacı olarak katıldığı “Sevgi Barış ve Özgürlük Yolunda” konulu konferans düzenlendi.


Saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunması ile başlayan programa; Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Hilmi Ataseven, TRT Savaş Muhabiri Mehmet Akif Ersoy, öğretim elemanları ile çok sayıda öğrenci katıldı.


Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Hilmi Ataseven yaptığı açış konuşmasında, “Çok önemli günlerden geçiyoruz millet olarak. Coğrafya olarak çok zor anları yaşıyoruz ve hep beraber tarihe canlı şahitlik yapmış oluyoruz. Biraz sonra hem Afrin’de olayları bizzat yaşamış gazi kardeşimiz, oradaki olayları anlatacak, başından geçenlerden bize bahsederek olayları yakından takip eden birisi olarak bizlere bilgi verecekler. Ancak biraz önce söylediğim bir gerçek ki çok ciddi olaylar yaşanıyor, dediğim gibi ülkemizde hem de coğrafyamızda Rabbimizden bu felaketlerden bir an evvel kurtulmamızı niyaz ediyorum. Cenab-ı Allah milletimize, devletimize, İslam Âlemi’ne muvaffakiyetler versin.” dedi.


Programa konuşmacı olarak katılan Afrin gazisi Hakkı Aytekin, “Piyade Uzman Çavuşum, Komando Uzman Çavuşum, 5 yıldır aktif görevdeyim Allah’a şükür, 4. Komando personeliyim, Tunceli personeliyim. 5 yıl boyunca her türlü aktif görevde yer aldım. Allah’a şükür bunun şerefini yaşıyorum. Her zaman eşim olsun, ailem olsun zamanı öyle geçiriyoruz. Nereden başlayayım, nereden geleyim bilemedim; ama Fırat Kalkanı Harekâtından Zeytin Dalı Harekâtına kadar hep bütün görevlerde en ön saflardaydık, bütün görevlerde görevimizi en iyi şekilde yaptık.”dedi

 

Konuşmasının devamında Zeytin Dalı Harekâtı’nın sıkı geçtiğini ifade eden Gazi Aytekin; “Bunun bariz nedenini de tüm ülkemiz, tüm milletimiz biliyordur. Amerika’nın üstümüze oynadığı oyunlar veya verdiği o silah yardımlarından ötürü çok zorlu yollardan geçiyoruz. Tabii ki düşmanı biz hiç bir zaman ciddiye almıyoruz. Kesinlikle ciddiye alacağımız kişiler de değil. Tabiri caizse çok özür dileyerek söylüyorum her türlü kahpeliği, şerefsizliği, vicdansızlığı yaparak her türlü kötü pis işler yaparak aklınıza ne geliyorsa her türlü oyunları yaparak karşımıza çıkan soysuzlarla savaşmaya devam ediyoruz. Allah’a şükür bizi en mutlu kılan şey de arkamıza dönüp baktığımızda koskoca bir yüreğin, koskoca bir milletin, koskoca bir devletin gerçekten arkamızda olduğunu ciğerlerimize kadar hissediyoruz.” diye konuştu.


TRT Savaş muhabiri Ersoy; “Amerika bu bölgede herkesle müttefik, herkese silah satıyor, herkesle bu anlamda birbiriyle rekabet ve mücadele ediliyor, bunları satın alarak bunları birbirine karşı kullanıyor. Durum yaklaşık olarak budur. Güvenebileceğimiz çok fazla kimse yok. O nedenle ilk cümlemi kurarken söylediğim Türkiye’nin birlik ve beraberliğini koruyabilmesi hikâyesi çok kritik, çok önemli; çünkü bizim Afrin’de şehit olan kardeşlerimizin Silahlı Kuvvetler mensuplarımızın hangi siyasi partiden olduğunun hiçbir önemi yok. Hangi partiye oy verdiğinin de önemi yok.” dedi.


Program sonunda TRT Savaş Muhabiri Mehmet Akif Ersoy’a, Rektör Yardımcımız Hilmi Ataseven teşekkür belgesi takdim etti.



Haber Tarihi : 26.02.2018

AYLARA GÖRE HABERLER