Gazi Mustafa Kemal Atatürk Anıldı

Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk, vefatının 81. yıl dönümünde Üniversitemizde törenle anıldı. 

 

Törene Rektör Yardımcılarımız Prof. Dr. Ünal Kılıç, Prof. Dr. Ali Taşkın, Prof. Dr. Ahmet Alim, Rektör Başdanışmanı Prof. Dr. Recep Toparlı, Genel Sekreterimiz Prof. Dr. Hakan Yekbaş, Rektör Danışmanı Doç. Dr. Enis Baha Biçer, fakülte dekanları, enstitü, yüksekokul ve meslek yüksekokulu müdürleri, öğretim elemanlarımız, idari personelimiz ve öğrenciler katıldı.

 

Tören başlangıcında Üniversitemiz yönetimi, akademik ve idari personelimizle öğrencilerimiz Daire Başkanlıkları binası önünden, törenin yapılacağı Kültür Merkezi’ne kadar yürüdüler. 

 

Kültür Merkezi’ndeki törende ilk olarak Gazi Mustafa Kemal Atatürk, silah arkadaşları ve kutsal vatanımız uğruna canlarını feda eden tüm şehitlerimizin manevi huzurlarında 2 dakikalık saygı duruşunda bulunularak akabinde İstiklal Marşımız okundu.

 

Gazi Mustafa Kemal Atatürk ile ilgili belgesel sunumunun ardından Ufuk Üniversitesi Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Sarper Yılmaz’ın konferansına geçildi. 

 

Prof. Dr. Halil İnalcık, Salih Bozok,  Halit Rıfkı Akay gibi yazarların Gazi Mustafa Kemal Atatürk hakkında yazmış oldukları eserler ve yakın çalışma arkadaşları ile ilişkisi hakkında bilgi veren Prof. Dr. Yılmaz “Anmak sözcüğünün anlamı ‘Birini veya bir şeyi akla getirerek onun sözünü etmek, düşünmek zikretmek’ olarak tanımlanıyor. Aslında bunu her gün yapıyoruz biz. Atatürk sözcüğünün geçmediği bir günümüz yok. Mutlaka her gün bir vesile ile hayatımızda yer almaya devam ediyor.” diye ekledi.

 

Konferansına Atatürk’ün hayatımızın her alanında olduğunu ifade eden Prof. Dr. Yılmaz, “Mustafa Kemal yaşadığı çağın insanıydı. Kişiliğinin gelişmesinde içinde bulunduğu çevrenin ve atmosferin önemli rolü olduğu yadsınamaz. Yine her insan gibi düşünceleri fikirleri zaman içinde olgunlaşmış bazen de değişliğe uğramıştır.  Bu nedenle ‘Hangi Atatürk’ isimli bir kitap yazılmıştır. Örneğin 1926 yılında söylediklerini ömür boyu tekrarlamış değildir. 1930 ç’da bazı fikirleri değişmiştir. Bu nedenle Atatürk’ü statik bir kişi olarak yorumlamamak gerekir. ” dedi.

 

Ardından Atatürk insani özelliklere sahip olduğunu ifade eden Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Ünal kılıç “Atatürk bu toplum içerisinden çıkmış Osmanlının yetiştirdiği, eğittiği daha sonra tabii Osmanlının yetiştirdiği gibi kalmamış kendisini geliştirmiş değişime uğramıştır. Kimi fikirlerinden zaman zaman vazgeçmiştir. Yani tam anlamıyla bir beşerdir, bir insandır.” ifadelerini kullandı.  

 

Program sonunda Prof. Dr. Yılmaz’a Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Ünal Kılıç tarafından teşekkür belgesi takdim edildi. 

 

Ataya Saygı Koşusu Düzenlendi

 

Anma töreninin ardından Üniversitemiz Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu’nun hazırladığı ve 50 kadın, 90 erkek öğrencilerimizin yarıştığı Ata’ya saygı koşusunda kızlar ve erkekler ayrı kategorilerde yarıştılar. 

 

Yarışmalar sonrasında ödül töreni düzenlendi. Yarışmada dereceye girenlerin ödülleri, Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Ünal Kılıç, Rektör Yardımcılarımız Prof. Dr. Ali Taşkın ve Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İhsan Hubbezoğlu ve BESYO Müdürü Prof. Dr. Serkan Hazar tarafından verildi.

 

Kadınlar Kategorisinde Dereceye Giren Sporcular

1-Özlem Uçar
2-Merve Kebaş
3-Merve Yıldırım

 

Erkekler Kategorisinde Dereceye Giren Sporcular

1-Şahin Öğüt
2-İbrahim Öztürk
3-Ali İmren Danıştı

 

Engelli Kadınlar Kategorisinde Dereceye Giren Sporcular
1-Şeyda Toprak
2-Kübra Melemir

 

Engelli Erkekler Kategorisinde Dereceye Giren Sporcular
1-Okan Nağmettere
2-Burak Aydın



Haber Tarihi : 10.11.2019

AYLARA GÖRE HABERLER