Mühendislikte AR-GE’nin Önemi ve Nanoteknolojinin Kullanımı

 

 

Mühendislik Fakültesi Kırmızı Salon’da düzenlenen ve ERMAKSAN AŞ Ar-Ge Müdürü Nizam Muzafferoğlu’nun konuşmacı olarak katıldığı programa Teknoloji Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Sezai Elagöz, Mühendislik Fakültesi Dekan Yardımcısı Dr. Öğretim Üyesi Evren Gölge ile çok sayıda akademisyen ve öğrenci katıldı.


Prof. Dr. Sezai Elagöz ve Dr. Evren Gölge’nin açış konuşmalarından sonra Nizam Muzafferoğlu, nanoneknoloji ve millî lazerler hakkında yaptıkları çalışmalar hakkında sunum yaptı.


Ülkemizin dışa bağımlılığını azaltmak amacıyla fiber lazerlerin rezonatörlerini millîleştirmesi ve daha üst seviyelere çıkarmak için ciddi Ar-Ge çalışmalarının sürdüğünü ve bu alanda sağladıkları ilerlemelere değinen ERMAKSAN AŞ Ar-Ge Müdürü Nizam Muzafferoğlu, “Bu çalışmaları sürdürürken Üniversitemiz bünyesinde bulunan Nanofotonik Uygulama ve Araştırma Merkezi ile de ortak çalışmalar yürüttük. Ülkemizde Nanoteknoloji çalışmalar gün geçtikçe artmakta olup bu çalışmaların millî teknoloji ile üretilmesi anlamında da çok önemli.” dedi.

 

 



Haber Tarihi : 16.03.2018

AYLARA GÖRE HABERLER