Üniversitemizden Engellilere “Cennetin Rengi” Filmi

Kısa bir süre önce hizmete giren İletişim Fakültesi Sinema Salonu sinemaseverleri ağırlamaya devam ediyor.

Geçtiğimiz günlerde Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Sivas İl Müdürlüğü’ne bağlı huzurevindeki yaşlılarımız ile sevgi ve çocuk evlerinde kalan çocuklarımıza yönelik film gösterimi düzenlenmişti.

İletişim Fakültesi Sinema Salonu’nun bu haftaki konukları ise ilimizde yaşayan görme, işitme ve bedensel engelli vatandaşlarımız ve engelli dostu öğrenciler oldu.

Üniversitemiz Engelliler Birimi Koordinatörü Prof. Dr. Recep Toparlı yaptığı açımlamada “Şehrimizde yaşayan görme, işitme ve bedensel engellilerle engelli dostları İletişim Fakültesi Sinema Salonu’nda film izleyecekler. İzlenecek film hem görme engelliler hem işitme engellilerin seyredebileceği bir şekilde yapılmış. Onlara göre uyarlanmış.” dedi.

Sivas Bedensel Zihinsel Engelli ve Engelli Aileleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Halil Geçkil konuşmasında, “Bize bu imkânı sağlayan Rektörümüz Prof. Dr. Alim Yıldız Hocama, Prof. Dr. Recep Toparlı Hocama çok teşekkür ederim. Daha önce Cumhuriyet Üniversitesinde böyle bir şey yoktu. Üniversite bünyesinde faaliyet gösteren CENGEL birimi sayesinde biz engellilere yönelik faaliyetler yapılmaktadır.” ifadelerini kullandı.

Sivas İşitme Engelliler Derneği Başkanı Mustafa Epik ise, “ Biz işitme engelliler olarak çok fazla sinemaya gidemiyorduk. Sinemalarda işaret dilli ve alt yazılı filmler olmadığı için maalesef filmleri pek anlayamıyoruz. Böyle güzel bir programı hazırlayanlara teşekkür ederim.” dedi.

Memur-Sen ve Eğitim Bir-Sen Engelliler Komisyonu Başkanı Selman Devecioğlu, “Üniversitemizin bizlere film izlettirmesi gerçekten çok mutlu edici. Çünkü bugün engellilerin hepsi bir arada. Birimiz görme engelli, birimiz işitme engelli, birimiz yürüme engelliyiz. Emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum.” ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından “Cennetin Rengi” adlı filmin gösterimine geçildi. 



Haber Tarihi : 15.01.2018

AYLARA GÖRE HABERLER