Umut Bebek Projesi

İhtiyaç sahibi ailelerin invitro fertilizasyon (tüp bebek) tedavilerinin yaptırılarak çocuk sahibi olmalarını sağlayacak olan protokol, Valimiz Davut Gül ve Rektörümüz Prof. Dr. Alim Yıldız tarafından imzalandı.

"Umut Bebek Projesi" adlı protokolün imza töreninde konuşan Rektörümüz Prof. Dr. Alim Yıldız, “Proje, üniversite-şehir iş birliğini bir adım daha öteye götürecektir. Daha önce de 15 Temmuz Kliniği’nin şehit yakınları ve gazilere yönelik kullanımı ile ilgili bir protokol imzalamıştık. Üniversitemiz ve Valilik ile yapılan protokollerden ve desteklerinden dolayı Valimiz Gül'e teşekkür ederim.’’ dedi.

Vali Davut Gül de Üniversitemiz ile çeşitli zamanlarda pek çok protokol yapıldığını anımsatarak, "Bugün de yeni bir protokolü daha hayata geçiriyoruz. Normal yollardan bebek sahibi olamayan dar gelirli vatandaşlarımızın Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV) aracılığı ile Cumhuriyet Üniversitesi Hastanesi'nde tüp bebek sahibi olmalarını sağlayacak olan tedavi masraflarının karşılanmasına yönelik anlaşmayı imzalıyoruz. Bu proje ile 30 yaş üzerindeki SYDV'nin hedef kitlesi içerisinde bulunan ve kendi imkânları ile bebek sahibi olamayan vatandaşlarımızın çocuk özlemini gidermiş olacağız. Ancak dar gelirlilerimizin Türk vatandaşı olması ve 3 yıldır evlilik şartı ile IVF sağlık kurulu raporu da bu anlaşma gereği isteniyor." dedi.

Konuşmaların ardından "Umut Bebek Projesi" Valimiz Davut Gül ve Rektörümüz Prof. Dr. Alim Yıldız tarafından imzalandı.

HABERLE İLGİLİ VİDEO İÇİN LÜTFEN TIKLAYINIZ:

youtu.be/CIdE7Jx03fI     Vizyon 58

youtu.be/cg93zAUkGWY   SRT

youtu.be/YBqX91WXbJI    Kanal 58



Haber Tarihi : 03.02.2017

AYLARA GÖRE HABERLER