Sivas Kamu Kuruluşları İçin Beton Yollar Uygulamaları Semineri Düzenlendi

Üniversitemiz Mühendislik Fakültesi ve Türkiye Çimento Müstahsilleri Birliği’nin düzenlediği, Votorantin Sivas Çimento Fabrikası’nın katkı sağladığı Sivas Kamu Kuruluşları İçin Beton Yollar Uygulamaları Semineri Üniversitemiz Kültür Merkezi’nde düzenlendi.

Seminere Rektörümüz Prof. Dr. Alim Yıldız, İl Özel İdare Genel Sekreteri Mehmet Nebi Kaya, Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Ali Taşkın, Rektör Danışmanımız Yrd. Doç. Dr. Enes Baha Biçer, Samsun Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Yurt, Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Özaydın, Trabzon İl Afet Müdürlüğü Yüksek İnşaat Mühendisi Muhammet Çelik, Votorantim Yönetim Kurulu Üyesi Ticaret Direktörü Çağan Alpas, TÇMB CEO’su İsmail Bulut, TÇMB Danışmanı Özgür Yaman, dekanlarımız, öğretim elemanları ve öğrenciler katıldı.

Seminerin açış konuşmasını Votorantin Yönetim Kurulu Üyesi Ticaret Direktörü Çağan Alpas yaptı. Alpas, Votorantin şirketlerinin Türkiye’ye 2012 yılında girdiğini belirterek çalışmaları hakkında bilgi verdikten sonra seminerin düzenlenmesine katkı sağlayanlara teşekkür etti.

Rektörümüz Prof. Dr. Alim Yıldız konuşmasında, “Üniversitemiz; ülkemiz ve ilimiz için güzel bir etkinliğe ev sahipliği yapıyor. Türkiye Çimento Müstahsilleri Birliği ile Votorantim Sivas Çimento Fabrikası’nın destekleriyle gerçekleştirdiğimiz “Sivas Kamu Kuruluşları İçin Beton Yollar Uygulamaları Semineri”ne hoş geldiniz. Önemli bir etkinliğe ev sahipliği yaptığımızı düşünüyorum. Son günlerde biliyorsunuz döviz almış başını gidiyor. Ülkemizin, kendi öz kaynaklarını kullanması gerektiğini düşünüyorum. Şimdiye kadar ülkemizde çok fazla örneğini görmediğimiz ama başka ülkelerde çokça örneklerini gördüğümüz beton yolların artık ülkemiz de de şart olduğu görülüyor. Bu açıdan da bu etkinlik bizim için önemli. Bu etkinliğin düzenlenmesinde katkı sağlayan tüm katılımcılara teşekkür ediyorum. İnşallah bu bir başlangıç olur. Hem şehrimizde hem ülkemizde artık beton yolları görmüş oluruz. Özellikle şu belirtmek istiyorum, bir örneği olsun. Üniversitemizin yollara ihtiyacı var. 15 km’lik bir yola ihtiyacımız var. Burada da bunun sözünü almak istiyorum. Diğer üniversitelere de örnek olur. Bu vesileyle seminerin faydalı geçmesini dileyerek tüm katılımcılara saygılarımı sunuyorum.” dedi.

Seminerde ilk sunumu Samsun Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Yurt yaptı. Samsun’da uygulanan beton yollardan örnekler veren Yurt, beton yolların asfalta göre avantajlarını anlattı.

Diğer konuşmacıların da sunumlarını yapmasından sonra program soru cevap şeklinde devam etti.

Üniversitemiz Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet ŞİMŞİR’in sorusu dikkat çekti. Şimşir, “Sivas’ın soğuk olduğunu düşündüğümüzde beton yollar asfaltın yerini tutabilir mi? Kışın soğuk geçtiği yerlerde asfalt soğuktan zarar görüyor. Beton yola kışın etkisi nasıl? ...” diye sordu.

Rektörümüz Prof. Dr. Alim Yıldız seminere katkı sağlayan katılımcılara teşekkür belgesi takdim etti.




Haber Tarihi : 23.12.2016

AYLARA GÖRE HABERLER