Üniversitemiz Diş Hekimliği Fakültesi, 2025-2026 eğitim-öğretim yılına yeni başlayan 1. sınıf öğrencileri için “2. Geleneksel Oryantasyon Haftası” etkinlikleri düzenledi. Akademik uyumun yanı sıra sosyal etkileşimi de teşvik etmeyi amaçlayan 3 günlük program kapsamında öğrenciler, hem fakülteyi hem de üniversite yaşamını daha yakından tanıma fırsatı buldu.
Programın ilk günü, fakülte kliniklerinin gezilmesiyle başladı. Öğrenciler, klinik uygulama alanlarını yerinde görerek akademik sürece dair ilk izlenimlerini edinme imkânı buldu. Ardından düzenlenen Sivas ve üniversite tanıtım gezisiyle öğrencilerin yaşadıkları çevreye uyum sağlamaları desteklendi. Günün sonunda ise 100. Yıl Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen sinema etkinliğiyle öğrenciler keyifli bir akşam geçirdi.
Oryantasyon programının ikinci gününde, Diş Hekimliği Fakültesi Yerleşkesi’nde açık hava etkinlikleri düzenlendi. Müzikli eğlencelerin yanı sıra halat çekme, badminton turnuvası ve minyatür kale futbolu gibi çeşitli spor aktiviteleriyle öğrenciler hem eğlendi hem de birbirleriyle kaynaşma fırsatı buldu. Gün, dilek balonlarının gökyüzüne bırakılmasıyla sona erdi.
Programın üçüncü ve son gününde ise 100. Yıl Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen “Söz Öğrencide” başlıklı söyleşi programı ile öğrenciler, duygu ve düşüncelerini paylaşma imkânı buldu.