Öğrencilerimize Divriği Gezisi Düzenlendi

Rektörlüğümüz tarafından ‘Yeni Kayıt Yaptıran Öğrencilerimize Sivasımızı Tanıtıyoruz’ etkinlikleri kapsamında yeni bir uygulama daha başladı. Sivas Ticaret ve Sanayi Odamızın destekleriyle, bu eğitim öğretim yılının Ekim, Kasım, Aralık, Mart, Nisan ve Mayıs aylarında fakülte ve yüksekokul öğrencilerimiz için Divriği gezisi planlandı.

İlk gezi, Tıp Fakültesi Koordinatörlüğünde Tıp Fakültesi 1. sınıf öğrencilerine Raybüsle gerçekleştirildi.

Özellikle Sivaslı olmayan ve Divriği’yi görmeyen öğrencilerin katıldığı geziye Tıp Fakültesi öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Ahmet Altun eşlik etti.

Divriği’de Kaymakam Mehmet Nebi Kaya ve Millî Eğitim Müdürü Melih Sayar tarafından karşılanan öğrencilerimize Divriği Ulu Camisi, Din Görevlisi Nail Ayan tarafından kapsamlı bir şekilde tanıtıldı. Daha sonra restore edilen konaklar ve Türkiye’nin demiryolu çalışmasında büyük bir paya sahip olan Divriğili Nuri Demirağ’ın doğduğu ev gezdirildi.

Öğrencilerimiz gezi sonunda akşam saatlerinde yine Raybüsle Sivas’a döndüler.

Rektörlük olarak Sivas Ticaret ve Sanayi Odamıza ve Divriği Kaymakamlığımıza katkılarından dolayı çok teşekkür ediyoruz.

Haber Tarihi : 24.10.2016